Haberler

Okul Alışverişi Çarşıyı Hareketlendirdi

Güncelleme:

Öğrenci velilerinin çıktığı okul alışverişi nedeniyle çarşı hareketli hafta sonu yaşıyor.

Öğrenci velilerinin çıktığı okul alışverişi nedeniyle çarşı hareketli hafta sonu yaşıyor.

Türkiye geneli 2014-2015 eğitim-öğretim yılı başlıyor. Okul öncesi ve ilkokul birinci sınıf öğrencileri 8 Eylül Pazartesi ders başı yapacak. İlk ve orta dereceli okullar ise 15 Eylül tarihinde eğitim ve öğretime başlayacak.

Veliler, okula gidecek çocukları için alışverişe çıktı. Öğrenci velileri ve çocuklarını ağırlayan Gaziantep çarşısı, okul alışverişi nedeniyle normal zamanlara göre biraz daha hareketli anlar yaşıyor. Veliler, çocuklarının kullanacağı; kıyafet, çanta, defter, silgi, kalem gibi ürünleri almak için alışveriş yapıyor.

Okul alışverişi nedeniyle işlerde yoğunluk yaşandığını belirten esnaf, Kılık Kıyafet Yönetmeliği'nin işlerine az da olsa olumsuz yansıdığını ifade etti. Esnaf, okul alışverişlerinin önceki yıllara nazaran azaldığını dile getirdi.

Kılık Kıyafet Yönetmeliği'nin değişmesinin kendileri açısından sıkıntı oluşturduğunu aktaran esnaf Abidin Koçyiğit, "Eski satışlar yok. Müşteri aradığını bulamıyor. Eksik olan ürünlerimiz var. Müşteri istediğini nerede bulursa oradan alıyor. Geçen sene okul giysileri serbest oldu. Onun da büyük bir etkisi oldu. Bazı özel okullarda giysiler serbest. Onun dışında bazı okullarda yetişmeyen trikolar var. Her yıl birçok okulun trikosu değişiyor. Bunlar da bir etken. Şu ana kadar beklediğimiz ilgi yok. İnşallah ilginin artmasını bekliyoruz" dedi.

Satış ve Pazarlama Müdürü Günay Karaca ise alışverişlerin istenilen seviyede olmadığına işaret ederek, şunları söyledi:

"Okul alışverişleri başladı. İnşallah Pazartesi günü 1. sınıflar okula başlayacak. Yavaş yavaş kalabalığımız başladı. Ramazan Bayramı'ndan sonra sakindik. Şu an işler yavaş yavaş başlıyor. Önümüzdeki haftayı biraz daha yoğun bekliyoruz. Ondan sonraki Pazartesi de bütün okullar açılacak, bütün okul kıyafetleri alınacak. İnşallah daha yoğun günler bekliyoruz.

Eksiklerimiz var, eksikliklerimiz tamamlıyoruz. Gaziantep'in merkezinde bulunan tüm okulların kıyafetleri bizde bulunmaktadır. Elimizden geldiği kadar kaliteli ürünler satmaya çalışıyoruz. Trikolarda yün grubu satıyoruz. Kaliteli ürünlerimiz ile müşterilerimize hizmet etmeye çalışıyoruz.

Önceki yıllara göre okul alışverişleri biraz durdu. Geçen sene sivil olma, resmi olma gibi bir durum vardı. Daha sonra olay, okul aile birliklerine ve yönetime bırakıldı. Ailelere, velilere danışıldı. Gaziantep'teki okulların yüzde 90'ı resmi giyinme kararı aldı. Yüzde 10'luk kısmı da sivil giyme kararı aldı. Bu durum ister istemez bizim işimizi etkiliyor. Geçen senelere oranla işlerimiz biraz daha düşük. Bu sene de biz bir şeyler bekliyoruz ama yine de ister istemez bir sakinlik, bir durgunluk var." - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gaziantep Türkiye Eylül Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title