Haberler

Okay Referandumu Değerlendirdi

CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay, Anayasa Değişikliği İçin Yapılacak Referandumu Değerlendirdi.

CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay, Anayasa değişikliği için yapılacak referandumun, mevcut iktidarın 8 yıllık faaliyetlerinin benimsenip benimsenmediğinin referandumu olacağını savundu.

CHP Grup Başkanvekilleri Hakkı Suha Okay ve Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İl Kongresi'ne katılmak üzere Karaman'a geldi.

Okay, Kongrede yaptığı konuşmada, iktidarın demokratik yolla iş başına geldiğini fakat demokrasinin unsurları olan tüm kurumları teslim almak için ne mümkünse yaptığını savundu.

İktidarın sivil toplum örgütlerini, sendikaları, futbol federasyonunu, demokrasilerde '4. kuvvet' denilen basını da teslim aldığını ileri süren Okay, 'Türkiye'de tartışılan anayasa değişikliğinin temelinde bu yatıyor. İktidar, Türkiye'nin tüm sorunlarını öteledi, anayasa değişikliğini Türkiye'ye dayatıyor' diye konuştu.

Daha sonra kürsüye gelen Kılıçdaroğlu ise Türkiye'nin çok önemli bir süreçten geçtiğini belirterek, herkesin şapkasını önüne koyup düşüneceği zamanın geldiğini söyledi.

Bu durumda herkesin sorumluluğu olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, 'Siz eğer bu ülkede 21. yüzyılda dünyanın en iyi topraklarına sahip olup da Yunanistan'dan pamuk alıyorsanız o zaman bizim çiftçinin dibine dinamiti koyuyorsunuz demektir. Eğer bu ülkede emekliler milli gelir artışından pay almasın diye bir yasa çıkıyorsa ve ve emeklimiz bunları hiç görmeden AKP iktidarına oy veriyorsa, bilin ki orada bir sorunumuz var.'

SİYASİ AHLAK YASASI

İktidar olduklarında ilk olarak 'Siyasi Ahlak Yasası' çıkaracaklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, 'Böylece, 'hırsızın, arsızın dolandırıcının, hayali ihracatçının, ihaleye fesat karıştıranın mecliste işi yok' diyeceğiz" dedi.

AK Parti'nin darbe ticareti yaptığını iddia eden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

'İki temel tuzağa düşmemeniz lazım. Birisi din, diğeri etnik kimlik. İkisi de siyasetin temel konusu değildir. Din, inanç, kişi ile Allah arasındaki manevi ilişkidir. AKP düne kadar din ticareti yapıyordu. Anayasa Mahkemesi karar verdi, plağı değiştirdi. Şimdi darbe ticareti yapıyor. Darbe olacaksa o tankların önünde ilk önce CHP duracaktır.'

"ANAYASA PAKETİ" TEKLİFİ"

CHP Genel Saymanı Mustafa Özyürek, Anayasa değişikliği çalışmalarına ilişkin, "Değişiklik paketindeki bazı maddeleri ayrı teklif etsinler, 367 oyla geçirelim" dedi.

Özyürek, CHP İzmir İl Teşkilatı'nda düzenlediği basın toplantısında, milletin hayatına yön veren anayasaların, mutabakat ile hazırlanması gerektiğini, 1982 Anayasası'nın bazı maddelerinin değişmesi noktasında genel mutabakat sağlanmasına karşın, hangi maddelerin değişeceğine ilişkin CHP ile AK Parti arasında görüş ayrılıkları bulunduğunu anlattı.

Kaynak: AA / Politika

Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazından ilk görüntüler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazından ilk görüntüler

Bakmadan Geçme

İbrahim Reisi kimdir, kaç yaşındaydı? İbrahim Reisi ne zaman Cumhurbaşkanı oldu? İran Cumhurbaşkanı öldü mü? İbrahim Reisi helikopter kazasından öldü mü, yaşıyor mu? Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
Ali Koç, takımı toplayıp Rams Park'ta kutlama yaptı! Ortalık bir anda karıştı

Ali Koç, takımı toplayıp Rams Park'ta kutlama yaptı! Ortalık bir anda karıştı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title