Haberler

Okan Üniversitesi ile Türofed Turizm Sektöründe İşbirliği Yapacak

Okan Üniversitesi ile Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) arasında turizm sektöründe eğitim alanında işbirliği yapmak amacıyla protokol imzalandı.

Okan Üniversitesi ile Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) arasında turizm sektöründe eğitim alanında işbirliği yapmak amacıyla protokol imzalandı.

Okan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şule Kut, üniversitenin Antalya bölge temsilciliğindeki protokol töreninde, mesleki yeterlilikle ilgili yönetmelikler çıkmadan sektör çalışanlarının hazırlıklı olması, eğitimleri alıp sertifika edinmelerini amaçladıklarını söyledi.

Sadece lisans veya yüksek lisans öğrencilerine değil, halen çalışanlara yaşam boyu eğitim almaları konusunda destek olmak istediklerini dile getiren Kut,

"Uygulamalı Bilimler Yüksekokulumuzda özellikle turizm, otelcilik ve gastronomi alanlarında sektördeki kuruluşlara, otel ve işletme çalışanlarına özel eğitimler vermek üzerine çalışıyoruz. Sektörün en büyük federasyonu diyebileceğimiz TÜROFED ile işbirliği yapmaktan mutluyuz" dedi.

Protokol ile otel çalışanları için aşçılık, gastronomi, ön büro, konaklama muhasebesi gibi birçok programla hizmet vereceklerini anlatan Kut, şöyle konuştu:

"Eğitimler Antalya temsilciliğimizde ya da otellerin kendi lokasyonlarında olabilir. Bu, zamandan da kazandıracağı için çok avantajlı. Eğitimlerde opsiyonel olarak verilen 60 saatlik Rusça eğitimi de bulunuyor. Dil eğitimi almak istemeyenler sadece gastronomi eğitimini de alabilir. Eğitimleri paket şeklinde vereceğiz. Zor müşteriyle başa çıkma yöntemlerinden, stresle başa çıkma yöntemlerine kadar çeşitli konularda eğitimlerimiz var."

Kut, geçen ay üniversite bünyesinde Türkçe Öğretim Merkezi açtıklarını ifade eden Kut, merkezin turizm şehri Antalya için çok önemli olduğunu, merkezde İngilizce, Rusça, Almanca, Çince ve Arapça eğitimleri de verdiklerini söyledi.

-Turizm sektöründe 350 bin kişinin çalıştığı tahmin ediliyor-

TÜROFED Başkanı Osman Ayık ise turizm sektörünün en önemli sorunlarından birinin kalifiye ve ara eleman bulmak olduğunu belirtti.

Okan Üniversitesinin turizm alanında Türkiye'nin en kaliteli ve önemli eğitim programlarına sahip olduğunu dile getiren Ayık, "Sektörün ihtiyaçlarına birlikte çözümler aramak, birlikte yeni gelişmeleri takip ederek özel eğitim programları üzerine çalışmalar yapmak istiyoruz. Mesleki Yeterlilik Kanunu'nun önümüzdeki birkaç yıl içinde işlemelere getireceği bazı zorunluluklar olacak. Sektörde çalışan tüm elemanların sahip olması gereken sertifikaları verecek sınav merkezleri kurulacak. Ama bu sınav merkezlerinin yanında da mutlaka eğitim merkezlerinin de olması gerekiyor" dedi.

Antalya'da turizm işletmelerinde çalışanların 350 bin civarında olduğunun tahmin edildiğini bildiren Ayık, "Ben bu rakamın daha fazla olduğunu düşünüyorum. Bunların arasında turizm eğitimi almış olanlar da var ama büyük çoğunluğu alaylı. Kesin bir istatistik yok. İster alaylı ister eğitim kurumundan diplomalı olsun tüm çalışanlarımızı mutlaka sertifika sınavlarına hazırlamamız gerekiyor. Turizm sektörünün içine yeme içme sektörünü de katarsak çalışan sayısı Türkiye genelinde 1.5 milyondan fazladır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol, Kut ile Ayık arasında imzalandı. - ANTALYA

Kaynak: AA / Yerel

Şule Kut Antalya Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title