Haberler

Oğuzhan İki Hafta Sonra Uyandı

Güncelleme:

Anestezi Sonrasında Uyandırılamayan ve 15 Gündür Yoğun Bakımda Olan Oğuzhan Gözlerini Açtı.

MERSİN'de diş tedavisi için özel bir hastanede uygulanan anestezi sonrasında uyandırılamayan ve 15 gündür yoğun bakım tedavisi gören 5 yaşındaki Oğuzhan Sivas, gözlerini açtı. Yoğun bakım ünitesinden servise alınan küçük Oğuzhan'ın tedavisi sürüyor.

Mersin'de özel bir şirkette çalışan Bayram ve Ülker Sivas çiftçinin ikinci çocukları Oğuzhan Sivas, diş tedavisini yaptırabilmek için Akdeniz Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'ne götürüldü. Burada iddiaya göre, 2 dişi çekilecek ve 6 dişine de dolgu yapılacak olan çocuğun operasyonunun iğne ile uyuşturularak değil de genel anestezi uygulanarak yapılması gerektiği belirtildi. Doktorların önerisi üzerine aile, çocuklarının tedavisinin, anestezi ile uyutulduktan sonra yapılmasına karar verdi. 13 Eylül günü yapılan operasyonda, anestezi ile uyutulduktan sonra diş tedavisi gerçekleştirilen minik çocuk uyandırılamadı. Oğuzhan Sivaslı, ambulansla Mersin Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne sevk edildi.

Burada yüksek ateş teşhisi konulan çocuk, hemen tedaviye alındı. Ateşinin düşmemesi sonucu hastanede uyutularak tedavisi süren Oğuzhan, bugün sabah saatlerinde yapılan müdahale ile gözlerini açtı. Küçük çocuk, yoğun bakımdan çıkartılarak Çocuk Servisi'ne alındı. Küçük Oğuzhan'ın gözlerini açarak etrafa gülücükler dağıtması anne ve babasını sevince boğdu. Günlerdir göz yaşı dökerek oğluna dua eden anne Ülker Sivas, saçlarını okşadı. Oğlunun gözlerini açmasıyla büyük mutluluk yaşadığını belirten Bayram Sivas, dualarının kabul olduğunu dile getirerek, "Allah onu bize bağışladı. Şimdi tek isteğimiz onda kalıcı bir rahatsızlık olmamasıdır" diye konuştu. Baba Sivas, çocuğunun bu duruma gelmesine neden olan sağlık kuruluşu hakkında da tüm yasal haklarını sonuna kadar kullanacağını da dile getirdi.

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ RAPOR İSTEDİ

İl Sağlık Müdür Yardımcısı Fatih Çomu, Mersin Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde yaklaşık 2 haftadır tedavi gören Oğuzhan'ın bugün kendine geldiğini ve yoğun bakımdan çıkarıldığını bildirdi. Çomu, "Otizm hastalığı geçirdiği belirtilen Oğuzhan'ın tedavisi sırasında genel anestezi uygulanmış. Pek tercih edilmeyen bu yöntem neticesinde Oğuzhan uyandırılamamış. Bu tür uygulamada ilacın dozu kişiden kişiye farklılık gösterebiliyor. Kendisinde kalıcı bir rahatsızlık belirtisi yok. Konuyla ilgili ayrıntılı rapor istendi. O zaman durum daha net ortaya çıkacak" diye konuştu.

Mustafa İNSAN - MERSİN- DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Bakmadan Geçme

CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Galatasaray Fenerbahçe maçı VAR hakemi kim oldu? GS FB yabancı VAR hakemi kim, nereli? Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama! Yaralı veya ölü var mı? Olay nerede oldu? Beşiktaş - Hatayspor maçından kareler #9917 FRANSA-TÜRKİYE MAÇI ne zaman, saat kaçta? Milletler Ligi voleybol maçı canlı izle! Başakşehir- Trabzonspor maçı kaç kaç bitti? Trendyol Süper Lig'de Trabzonspor kaçıncı oldu?
Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title