Haberler

Oğuzhan İki Hafta Sonra Uyandı

Güncelleme:

Anestezi Sonrasında Uyandırılamayan ve 15 Gündür Yoğun Bakımda Olan Oğuzhan Gözlerini Açtı.

MERSİN'de diş tedavisi için özel bir hastanede uygulanan anestezi sonrasında uyandırılamayan ve 15 gündür yoğun bakım tedavisi gören 5 yaşındaki Oğuzhan Sivas, gözlerini açtı. Yoğun bakım ünitesinden servise alınan küçük Oğuzhan'ın tedavisi sürüyor.

Mersin'de özel bir şirkette çalışan Bayram ve Ülker Sivas çiftçinin ikinci çocukları Oğuzhan Sivas, diş tedavisini yaptırabilmek için Akdeniz Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'ne götürüldü. Burada iddiaya göre, 2 dişi çekilecek ve 6 dişine de dolgu yapılacak olan çocuğun operasyonunun iğne ile uyuşturularak değil de genel anestezi uygulanarak yapılması gerektiği belirtildi. Doktorların önerisi üzerine aile, çocuklarının tedavisinin, anestezi ile uyutulduktan sonra yapılmasına karar verdi. 13 Eylül günü yapılan operasyonda, anestezi ile uyutulduktan sonra diş tedavisi gerçekleştirilen minik çocuk uyandırılamadı. Oğuzhan Sivaslı, ambulansla Mersin Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne sevk edildi.

Burada yüksek ateş teşhisi konulan çocuk, hemen tedaviye alındı. Ateşinin düşmemesi sonucu hastanede uyutularak tedavisi süren Oğuzhan, bugün sabah saatlerinde yapılan müdahale ile gözlerini açtı. Küçük çocuk, yoğun bakımdan çıkartılarak Çocuk Servisi'ne alındı. Küçük Oğuzhan'ın gözlerini açarak etrafa gülücükler dağıtması anne ve babasını sevince boğdu. Günlerdir göz yaşı dökerek oğluna dua eden anne Ülker Sivas, saçlarını okşadı. Oğlunun gözlerini açmasıyla büyük mutluluk yaşadığını belirten Bayram Sivas, dualarının kabul olduğunu dile getirerek, "Allah onu bize bağışladı. Şimdi tek isteğimiz onda kalıcı bir rahatsızlık olmamasıdır" diye konuştu. Baba Sivas, çocuğunun bu duruma gelmesine neden olan sağlık kuruluşu hakkında da tüm yasal haklarını sonuna kadar kullanacağını da dile getirdi.

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ RAPOR İSTEDİ

İl Sağlık Müdür Yardımcısı Fatih Çomu, Mersin Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde yaklaşık 2 haftadır tedavi gören Oğuzhan'ın bugün kendine geldiğini ve yoğun bakımdan çıkarıldığını bildirdi. Çomu, "Otizm hastalığı geçirdiği belirtilen Oğuzhan'ın tedavisi sırasında genel anestezi uygulanmış. Pek tercih edilmeyen bu yöntem neticesinde Oğuzhan uyandırılamamış. Bu tür uygulamada ilacın dozu kişiden kişiye farklılık gösterebiliyor. Kendisinde kalıcı bir rahatsızlık belirtisi yok. Konuyla ilgili ayrıntılı rapor istendi. O zaman durum daha net ortaya çıkacak" diye konuştu.

Mustafa İNSAN - MERSİN- DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Normalleşme süreci kısa sürdü! Bahçeli'den CHP lideri Özel'e zehir zemberek sözler

Normalleşme süreci kısa sürdü! Bahçeli'den CHP lideri Özel'e zehir zemberek sözler

Mehmet Şimşek: Çok uluslu şirketlere asgari kurumlar vergisi düzenlemesi kaçınılmaz

Mehmet Şimşek: Çok uluslu şirketlere asgari kurumlar vergisi düzenlemesi kaçınılmaz

Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

TMSF, FETÖ firarisi Akın İpek'in tarihi yalısını 750 milyon liraya satışa çıkardı

TMSF, FETÖ firarisi Akın İpek'in tarihi yalısını 750 milyon liraya satışa çıkardı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title