Haberler

    Oğuz Akün

    Oğuz Akün, 5 Mart'ta Mask Live sahnesinde sizlerle olacak.

    Oğuz Akün, 5 Mart'ta Mask Live sahnesinde sizlerle olacak.

    Karadenizde kurulan Rus pazarlarının birinden 20 TL'ye alınan kırık gitarla başlayan bir "insan" hikayesi...

    Oğuz Akün söz yazarı, besteci ve gitarist. İlk, orta ve lise eğitimini Samsun'da tamamlayan Oğuz Akün, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi mezunudur. Müziğe lisenin ilk yıllarında  gitar çalarak başladı. Üniversite yıllarında akustik gitar - vokal performanslarıyla ve sonrasında çeşitli rock gruplarında solo gitarist olarak birçok kulüp, festival ve konserlerde sahne aldı. Üniversite eğitimini tamamladıktan sonra Samsun'a dönen Oğuz Akün; beste, kayıt ve aranje çalışmalarına bu dönemde ağırlık vermeye başladı. Aynı dönem içerisinde üniversite konserleri ve festivallerde sahne aldı ve düzenli bar performansları sergiledi. 2013 yılında ilk tekliği olan ve sözü müziği kendisine ait Gider Miyim? şarkısını The Kulube stüdyosunda kaydetti. Şarkının aranje, kayıt ve mixi  Alen Konakoğlu, masteringi ise Berlin'de Michael Zimmerling tarafından yapıldı.

    Müzik sektörüne Gider Miyim?  ile giriş yapan Oğuz Akün;  "piyasa kaygısı ile manası asla eksilmeyecek" olarak tanımladığı şarkılarından ikisinin yer aldığı iki şarkılık single albümünü 2016 yılında dijital mecrada yayınladı.

    Tüm söz ve müziklerin kendisinde ait olduğu bu albümde; davulda Cengiz Tural, bas gitarda Erhan Ertetik ve Alican Narman, klarinette Hasan Dağlar, cümbüşte Mustafa İpekçioğlu, bağlamada Ulaş Başkaya, elektro gitarda Taşkın Avcı gibi Türkiye'deki önemli müzik adamlarıyla çalıştı. Kendisi de kayıtlarda akustik ve elektro gitar çaldı.  Kayıtlar Badem grubundan tanıdığımız Mustafa Kemal Öztürk'ün Arnavutkoy'deki Taşoda stüdyosunda alındı. Tüm kayıtlar, mix ve mastering Mustafa Kemal Öztürk tarafından yapıldı. Albümdeki iki şarkıdan Ziyan Oldum 'un düzenlemesi Mustafa Kemal Öztürk, Son Kalan Aklım şarkısının düzenlemesi ise Oğuz Akün'e ait. Oğuz Akün, albümünün ilk video klibini senaryosunu da kendisinin yazdığı  Ziyan Oldum şarkısına çekti. Klip Samsun'lu başarılı yönetmen Uğur Kurt imzası taşıyor. Son Kalan Aklım şarkısı için de bir lirik video hazırlandı ve yayınlandı.

    2016 yılı başından bu güne Samsun Hayal Kahvesinde sahne alan Oğuz Akün kendi şarkılarının yanı sıra Lenny Kravitz'den ColdPlay'e, Şebnem Ferah'tan funk/rock tarzında düzenlemesi kendisine ait olan Haydar Haydar türküsüne kadar geniş repertvuarı ile büyük beğeni toplamaktadır. Peki o gitara ne mi oldu?… İşte bu albüm onu anlatıyor.

    Kaynak: Etkinlik.io / Kültür Sanat

    Mustafa Kemal Öztürk Ankara Üniversitesi Samsun Kültür Sanat Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title