Haberler

Öğretmenlere Direksiyon Uygulama Eğitimi

Güncelleme:

Şanlıurfa Merkez Halk Eğitim Müdürlüğü MTS'de görev alacak öğretmenlere yönelik uygulama kursu başlattı.

Motorlu Taşıtlar Sınavı'nda (MTS) görev alabilmek isteyen öğretmenler için Şanlıurfa Merkez Halk Eğitim Müdürlüğü uygulamalı kursu açtı. Uygulama eğitimine yoğun başvuru olunca ve öğretmenlerinde gündüz mesaileri olmasından dolayı bu eğitimler gece veriliyor.

Uygulama eğitiminin sınavlarda görev alan öğretmenlere yönelik olduğunu kaydeden Şanlıurfa Merkez Halk Eğitim Müdür Yardımcısı Metin Kıratlıoğlu, "MTS'de görev alabilmek için öğretmenlere açılmış olan sınav sorumluları yetiştirme kursu. Bu kursu alırken öğretmenlerin güvenli araç kullanmaları diye bir modül var. Bu modülde usta öğretici arabayı kullanır, öğretmenler ise bu kullanan usta öğreticinin hata ve eksikliklerini not ederler. Bir değerlendirme formu var, bu değerlendirme formunda iki tane bölüm var. Birinci bölümde tek hata yaparsa kursiyer, sınavda kalır. İkinci bölümde iki hata olursa bu ehliyet sınavından kalır. Usta öğretici bu arabayı sürerken belli bazı hatalar yapıyor ya da çok güzel kullanıyor. Öğretmenler bunu nasıl değerlendiriyor diye bir uygulama sınavı yapıyoruz" dedi.

YAKLAŞIK BİN 500 BAŞVURU VAR
"Öğretmenler gündüz okulda oldukları için gece eğitim veriyoruz" diyen Kıratlıoğlu, bu belgeyi alamayanların uygulama sınavında görev alamayacaklarını vurguladı. Kıratlıoğlu, "Akşam saat 18:00'dan sonra eğitim başlıyor. Bu belgeyi alamayanlar MTS'de uygulama sınavına giremiyorlar. Diğer yazılı sınava girebiliyorlar. Toplamda 120 saatlik bir eğitim verilecek. Bunun içinde güvenli araç kullanımı, trafik eğitim psikolojisi, trafik kuralları ve ölçme ve değerlendirme modülleri bulunuyor. Daha önce 32 saat olan güvenli araç kullanımı sekiz saate indirmiş Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü. Şu anda sekiz saat içerisinde bu öğretmenlerimizin uygulama eğitimini halk eğitim müdürlüğü olarak biz veriyoruz. Dışarıdan gelen öğretmenlerimiz var. Bir tane usta öğretici var. Trafik şube müdürümüz var. Üniversiteden yardımcı doçentimiz var. Rehber öğretmen var. Bir de milli eğitim müdürlüğünden şube müdürü iletişim dersine geliyor. Şu anda başvurular epeyce fazla. Şu anda başvuru almıyoruz. Şu andaki başvuru sayısı ilçeler de dahil yaklaşık bin 500 kişi. 18 Kasımda kursumuz başladı ve hazirana kadar devam edecek" diye konuştu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Yerel

Şanlıurfa Merkez Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title