Haberler

Öğretmenlerden İş Bırakma Eylemi

Kırklareli'de bir grup Eğitim Sen üyesi, iş bırakma eylemi yaptı.

Kırklareli'de bir grup Eğitim-Sen üyesi, iş bırakma eylemi yaptı.

Anıt Kültür Park'ta toplanan sendika üyeleri, çadır kurarak halay çekti.

Grup adına konuşan Eğitim-Sen Kırklareli Kadın Komisyonu Başkanı İlkay Budak Cinkılıç, öğretmenlerin, akademisyenlerin ve diğer tüm eğitim çalışanlarının ekonomik ve sosyal haklarının giderek zafiyete uğradığını savundu.

Milli Eğitim Bakanlığının yıllardır acil çözüm bekleyen sorunları bir tarafa bıraktığını ifade eden Cinkılıç, Türkiye'de sendikacılığın evrensel asgari standartlarını karakterinde taşıyan bütün sendikaların desteğiyle iş bıraktıklarını belirtti.

Öğretmen atamalarında özür grubu, il içi ve il dışı tayinlerinde yaşanan sorunları sürdüğünü vurgulayan Cinkılıç, şöyle konuştu:

"Bugün, eğitim çalışanlarının ekonomik ve sosyal haklarının tırpanlanmasının, öğretmenlerin itibar kaybetmesine neden olan uygulamaların, akademik zam sözü verilmesine rağmen bu sözünün arkasında durmayanların, çalışanlara enflasyon farkını dahi çok görenlerin, gelir dağılımındaki adaletsizliğin protesto edildiği gündür. Öğretmen açığının 140 bin olduğu bir dönemde sadece 40 bin öğretmenin ataması yapılmıştır. Yıllardır atama bekleyen işsiz öğretmenler bir kez daha hayal kırıklığına uğramıştır."

Konuşmanın ardından grup, olaysız şekilde dağıldı. - Kırklareli

Kaynak: AA / Yerel

Kırklareli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title