Haberler

Öğretmenler Zeytinburnu Bilgi Evinde Hizmet İçi Eğitimden Geçti

Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evi, öğretmenlerinin gelişimine ve eğitimine katkıda bulunmak amacıyla hizmet içi eğitim seminerlerine başladı.

Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evi, öğretmenlerinin gelişimine ve eğitimine katkıda bulunmak amacıyla hizmet içi eğitim seminerlerine başladı. "Öğrencileri Okuyamayan Öğrencileri de Okutamaz" adlı seminerin ilk konuğu Sait Çamlıca oldu.

Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evi, gelecek nesilleri yetiştiren öğretmenler için hizmet içi eğitim seminerlerine başladı. Öğretmenlerinin, öğrencilere etkin hizmet sunmaları ve toplumun kültürünü oluşturan değerlerin aktarımını kolaylaştırmak amacıyla düzenlenen seminere Sait Çamlıca konuşmacı olarak katıldı. Çamlıca, "Öğrencileri Okuyamayan Öğrencileri de Okutamaz" konusunu öğretmenlerle birlikte tüm detaylarıyla ele aldı.

"ÖĞRENCİNİN GÖNLÜNE GİRMEDEN ZİHNİNE GİREMEZSİNİZ"

Çocukları okumadan çocukları okutmanın mümkün olmayacağını ifade eden Çamlıca, bu nedenle çocuklara eğitim verilirken çocukların yaşının, yaşadığı çağın, yetiştiği ailenin ve çocukluğunun mutlaka iyi okunup ondan sonra çocuğa bir şeylerin verilmesi gerektiğini vurguladı. Çamlıca, konuşmasının devamında, "Zamane gençliğinde iş yok' ya da 'bizim çocukluğumuzda böyle değildi.' gibi cümleler anne, baba ve öğretmenler tarafından bolca kullanılıyor. Oysaki bu cümleyi kullanmak bile yaşadığı çağı okuyamamaktan kaynaklanıyor. Bugünün çocuklarının ihtiyaçlarıyla o günün çocuklarının ihtiyaçları bir değil. Bir olmasını beklemek bile başlı başına bir sorundur. Onun için öncelikle zamanımızı neden yanlış okuyoruz bunun cevabını bulmaya çalışacağız" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Zeytinburnu Çamlıca Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title