Haberler

Öğretmenler 1 Mayıs'ta 150 Lira Ek Ders Ücretinde Olacak

Güncelleme:

Türkiye'de yaklaşık 947 bin öğretmen 1 Mayıs tatilinin hafta içine denk gelmesi nedeniyle o haftaki ek ders ücretlerini alamayacak ve toplam 142 Milyon liradan olacak

Türkiye genelinde yaklaşık 947 bin öğretmen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü tatilinin hafta içine denk gelmesi nedeniyle o haftaki ek ders ücretlerini alamayacak. Buna göre öğretmenlerin, kişi başı ortalama 150 TL'den 142 milyon liralık ek ders ücretinden olduğu belirtildi.

"TÜM HAFTANIN EK DERS ÜCRETİ GİDECEK"

Türkiye genelinde yaklaşık 947 bin öğretmen, 2014-2015 eğitim döneminde kurban bayramı ve yılbaşı resmi tatillerinde olduğu gibi 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda da maddi zarara uğrayacak. Hüseyin Çelik'in Milli Eğitim Bakanı olduğu dönemde çıkarılan yönetmeliği hatırlatan Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Kadir Öztürk, şöyle dedi:

"2009'a kadar tüm öğretmenlerin ek ders ücreti günlük hesaplanıyordu. Ancak 'MEB Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar'ın 16'ncı maddesinin uygulama şekli, haftalık değerlendirmeye dönüştürüldü. Yani bir öğretmen haftanın 1 günü rapor aldıysa, diğer günlerde derse girse bile o hafta için ek ders ücretini alamıyor. Aynı şekilde resmi tatillerde de durum böyle. Eğer resmi tatil hafta içi bir güne denk geliyorsa tüm haftanın ek ders ücreti kesiliyor."

"1 MAYIS CUMAYA DENK GELİYOR"

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün cuma gününe denk geldiğini aktaran Öztürk, "Haftanın geriye kalan diğer dört gününde öğretmenler derslere girecek olmalarına rağmen, tüm haftanın ek ders ücreti ödenmeyecek. Hükümet emeğin, emekçinin bayramında, emekçi öğretmenlerin ek ders ücretlerini çalacak. Uygulama öğretmenler açısından büyük bir haksızlık. Öğretmenlerimiz işçi bayramını da yaşamayacak. Çalışmış olmalarına rağmen ücretleri ödenmeyecek" dedi.

"ÖĞRETMEN BAŞINA KAYIP ORTALAMA 150 LİRA"

Türkiye'de yaklaşık 947 bin öğretmenden 100 bini meslek, 300 bini sınıf ve 500 binin üstünde de branş öğretmeni olduğunu anlatan Kadir Öztürk şunları kaydetti:

"Sınıf ve branş öğretmenleri ayda 60 saat düzeyinde ek derse giriyor. Meslek öğretmenleri ise 100 saat. Ek ders ücreti saati 9.5 TL. Aylık 400- 800 TL ek ders ücreti geliri var. Ortalama 600 TL'den hesaplarsak ve bir gün resmi tatil nedeniyle tüm haftanın ücreti kesileceğinden öğretmen başına ortalama kaybımız 150 TL olacak. Derse girilmiş olmasına rağmen öğretmenlerimiz hakkını alamayacak. Geçen yıl da 1 Mayıs hafta içine denk gelmiş ve ek ders ücretleri kesilmişti. Bu uygulamanın sona erdirilmesi ve öğretmenin emeğinin verilmesini istiyoruz."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Çelik Kadir Öztürk Türkiye 1 Mayıs Eğitim Politika Ekonomi Güncel Güncel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Bakmadan Geçme

Evde bakım maaşı yatan iller Mayıs 2024! 20 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi? #128197 14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680
CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

500

Yorumlar (125)

YALANMI YAZDIKLARIM:

ZATEN EN DÜŞÜK 2500 LİRA MAAŞ ALIYORLAR CUMADAN PAZARTESİYE KADAR TATİL YAPIYORLAR. . . YAZIN ÖGRETMENEVLERİNDE GÜNLÜGÜ 5 YADA 10 LİRADAN BÜTÜN SÜLALE KALIYORLAR. . . :) SAABAH 9 AKŞAM 3 ÇALIŞIORLAR. . . OH NE ALA MEMLEKET :))

6
49
yanıtYanıtla
zhytfgMobil-ANDROID:

bir örnek vereyim yarim gun calisip haftada 30 saat ayda 120 saat calisan öğretmen 2.5-3 arasi maaş aliyor.ramazan bayram kar yagmur yaz Tatillerde cabasi. günde 18 saat calisan polisler var ki ortalama 12 saatten haftada 72 ayda 288 saat calisan hemde kelle koltukta çalışan poliste 2.5-3 arasi maaş alıyor. üstelik yaz kar bayram yılbaşı tatil matil hak getire. 288 saat polis 3 bin 120 saat öğretmen 3 bin !! yorum sizin :)

18
34
yanıtYanıtla
MİLATmobilWeb@haberler.com:

Ey öğretmenler bu boş gençlik sizin eseriniz davulla zurnayla öğretmen olunuyor bu ülkede sonrada boş kafalıların yetiştirdiği genclik sokağın hali ortada günde beş saat calış haftada iki gün derse gir sorada maaş az diye ağla aldığınız maaşınn yarısını bile hak etmiyorsunuz kar yağdı tatil rüzğar oldu tatil bayram tatil yat babam yat gelsin üç beşyüz yattığınız yerden ohh

3
49
yanıtYanıtla
006mobilWeb@haberler.com:

Varsın kessinler... Bu kadar kiskanilan mesleğin var ya o da yeter... Ayrıca cuma günü otururum evimde keyif benim... Simdi bunu okuyup da zoruna giden başka meslekten arkadaşlar olacak ya iste onlar da öğretmen olsalardı... Fakülte bitirip atanamayip başka mesleğe atanan ve bize laf adamlara da kapak olsun... Hazmedemeyeceginiz e atansaydiniz kardeşim...

44
4
yanıtYanıtla
Tiryaki:

Öğretmen düşmanları, o kadar güzelse beyninizi çalıştırıp öğretmen olsaydınız! Bütün okulları başarıyla bitirip, üniversite sınavını yüksek puanla aşıp Türkçe öğretmeni oldum. Bu da yetmedi yine yüksek puanla KPSS engelini aştım! Doğu-batı demeden, her koşulda görev yaptım! Kısacası siz okuldan kaçıp serserilik yapıp ödev bile yapmazken, ben bütün gençliğimi ders çalışarak geçirdim. Siz evinizde bir ergeni eğitemezken ben her sınıfta her gün 40 ergenle uğraşıyorum. Onlara ;dürüstlüğü, vatan sevgisini, insanlığı ve Türkçe''nin gücünü anlatıyorum. Ben işimi severek yapıyorum, hakkımı da istemek en doğal hakkım! Sizin pis ağızlarınıza meze olacak bir meslek değildir öğretmenlik, kutsaldır. . .

43
0
yanıtYanıtla
JembeyMobil-IOS:

Ogretmenler zaten kaymagını yiyor :)

6
36
yanıtYanıtla
Taner:

Bu ülkede her meslek grubu birbiriyle düşman oldu. O yüzden bu haberler sadece öğretmenleri ilgilendirir. Öğretmenlerde ne olacağını zaten biliyordur. Her fırsatta öğretmenleri göz önüne getirmeyi bırakın artık. Bırakın bu maksatlı haberleri.

38
3
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

Sizde okusaydınız da öğretmen olsaydınız. Öyle bol keseden atmakla olmuyor.

33
6
yanıtYanıtla
Farklı DuyarlıMobil-IOS:

Şu haberleri yaparken bir öğretmene danışın!keşke herşey sizin anlattığınız için toz pembe olsa!bir ekders ücreti 9.35? ise ve o gün en fazla 8 saat dersi olan bir öğretmen olsa kaybı 9x9,35=84,15? olur! Haaa size göre öğretmenin 1 saatlik ek dersi 20? maaşı 5000? Bu medyanın cahilliği yeter artık!!!

30
8
yanıtYanıtla
adem doğan:

ÖĞRETMENLERİN MAASI GAYET GÜZEL SİKAYET ETMEYE HAKLARI YOK EK DER KIRTASİYE YARDIMI DRKEN 2 BUCUGU GEÇİYOR VE YARIM GÜN ÇALIŞİYOLAR

11
27
yanıtYanıtla
Tüm 125 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title