Haberler

Öğretim Üyelerine ''hababam ' İhbarı

AKDENİZ Üniversitesi´nde (AÜ) 2´si profesör 4 öğretim üyesi, derslere girmedikleri ve vergi kaçırdıkları iddiasıyla Yüksek Öğretim Kurulu´na (YÖK) ´Niyazi Bayır´ imzasıyla ihbar edildi.

AKDENİZ Üniversitesi´nde (AÜ) 2´si profesör 4 öğretim üyesi, derslere girmedikleri ve vergi kaçırdıkları iddiasıyla Yüksek Öğretim Kurulu´na (YÖK) ´Niyazi Bayır´ imzasıyla ihbar edildi. Hem üniversite hem de maliyenin incelemeye aldığı öğretim üyeleri, ihbarcının adres ve kimlik bilgilerinin gerçek dışı olduğunu ve Hababam Sınıfı´nın Din Kültürü öğretmeni ´Niyazi Bayır´ ismi kullandığı gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Ziraat Fakültesi'nden Prof. Dr. Mustafa Kaplan, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden Prof. Dr. Orhan Kuruüzüm, Ziraat Fakültesi'nden Doç. Dr. Orhan Özçatalbaş ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden (İİBF) Doç. Dr. Şükrü Erdem hakkında ´Niyazi Bayır´ ismi ile geçen yıl Mart ayında YÖK´e gönderilen ihbar mektubunda bu öğretim üyelerinin derslere girmedikleri, görevi savsakladıkları, yasadışı yollarla kazanç sağladıkları, vergi kaçırarak devleti ve döner sermayeyi zarara uğrattıkları iddia edildi. İhbarı değerlendiren YÖK, geçen yıl Nisan´da olayı AÜ Rektörlüğü´ne bildirdi. Rektörlük de Antalya Vergi Dairesi Başkanlığı'na inceleme yapması için başvurdu. Öğretim üyeleri hakkında vergi dairesinin başlattığı incelemenin yanı sıra, Rektörlük tarafından da soruşturma açıldı.

Öğretim üyeleri suçlamalara itiraz ederken, Vergi Dairesi Başkanlığı'nın polis ve muhtarlık aracılığıyla yaptığı araştırmada, ihbar mektubunda yazılı Meydankavağı Mahallesi Burhanettin Onat Caddesi´ndeki adreste belirtilen isimde kimsenin oturmadığı belirlendi.

2'si profesör 4 öğretim üyesi hakkında açılan soruşturmalar ve incelemelere ilişkin başvuru üzerine Danıştay 9 Haziran´da öğretim üyeleri hakkında açılan soruşturmaların durdurulmasına karar verdi. Ardından Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü de asılsız ihbar nedeniyle soruşturmayı iptal etti.Bunun üzerine Hababam Sınıfı´nda Hamit Haskabal´ın canlandırdığı ´Niyazi Bayır´ karakterinin adının kullanıldığını düşünen öğretim üyeleri, sahte ihbarcının kimliğinin tespit edilmesi için 1 Eylül´de Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

ORGANİZE SUÇ ATMA OPERASYONU

Şikayet dilekçesinde, haklarında hiçbir somut delil ve belgeye dayanmadan yapılan suçlamaların tamamen gerçek dışı olduğunu belirten Prof. Dr. Orhan Kuruüzüm, devletin vergi denetmenlerinin, muhtarlarının ve diğer ilgililerinin kanun gereği arayıp bulması gereken haksız şikayet ve ihbar mektupçusu Niyazi Bayır'ın, maalesef bulunamadığını kaydetti. Rıfat Ilgaz'ın yazdığı ´Hababam Sınıfı' romanından derlenen Hababam Sınıfı filmlerinde öğrencilerin ´Bayır Niyazi´ lakabını taktıkları Din Kültürü öğretmeni 'Niyazi Bayır' ve yine 'Hababam Sınıfı Askerde' filminde de 'Başçavuş Niyazi' rolleri olduğunu belirten Prof. Dr., Kuruüzüm, ''Eğer gerçek yaşamda bu isimde biri yoksa, karşımızda film ve roman karakterini sahte isim olarak kullanan ve muhtemelen organize bir suç atma operasyonu ile karşı karşıya kalmış durumdayız" dedi.

YIPRATMA KAMPANYASI

Doç. Dr. Orhan Özçatalbaş, sahte ihbarcının mektubu üzerine açılan soruşturmanın kendilerine yönelik yıpratma kampanyası olduğunu söyledi. Ziraat Fakültesi'nden Prof. Dr. Mustafa Kaplan ile İİBF'den Doç. Dr. Şükrü Erdem ise konuyla ilgili açıklama yapmak istemediğini belirtti.

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Özgür Özel'den mitingde ilk seçim vaadi: Emekli maaşı asgari ücretin 1.5 katı olacak

Özgür Özel'den mitingde ilk seçim vaadi: Emekli maaşı asgari ücretin 1.5 katı olacak

Hamas, çatıştıkları İsrail askerlerinden bir kısmını daha rehin aldı

Hamas, çatıştıkları İsrail askerlerinden bir kısmını daha rehin aldı

İsrail basını yazdı: Rusya'dan güç alan İran büyük saldırı hazırlığı içinde

İsrail basını yazdı: Rusya'dan güç alan İran büyük saldırı hazırlığı içinde

Bakmadan Geçme

RAMS PARK ALİ SAMİ YEN SPOR TESİSLERİ NEREDE, NASIL GİDİLİR? Galatasaray stadına METRO ile nasıl gidilir? GALATASARAY ŞAMPİYONLUK KUTLAMASI! #127942 Galatasaray KUPA TÖRENİ ne zaman, nerede? #9917 GALATASARAY KAÇ PUANLA ŞAMPİYON OLDU? Galatasaray'ı şampiyon yapan puan kaç? #9917 GALATASARAY ŞAMPİYON OLDU MU 2024? Galatasaray kaçıncı kez şampiyon oldu? SÜPER LİG'DE HANGİ TAKIM KÜME DÜŞTÜ? #9917 Süper Lig'e veda eden son takım hangisi? GALATASARAY ŞAMPİYON MU? #127942 Galatasaray kaç puanla şampiyon oldu? Galatasaray'ın kaçıncı şampiyonluğu? MERSİN'DEKİ KAZADA KAÇ KİŞİ ÖLDÜ? Mersin'deki zincirleme kaza nerede gerçekleşti? MERSİN'DE KAZA MI OLDU? Mersin'deki trafik kazasında kaç kişi öldü, olay ne? KASIMPAŞA BEŞİKTAŞ MAÇI CANLI İZLE! #9917 Kasımpaşa Beşiktaş maçı canlı skor! MAÇ KAÇ KAÇ, kim gol attı? GALATASARAY KİM GOL ATTI? Galatasaray Konyaspor MAÇ KAÇ KAÇ, kim gol attı? CANLI SKOR FENERBAHÇE KİM GOL ATTI? Fenerbahçe İstanbulspor maçında fark açılıyor! Kim gol attı, MAÇ KAÇ KAÇ? KADIKÖY'DE İLK DÜDÜK ÇALDI! #9917 Fenerbahçe İstanbulspor maçı kaç kaç, kim gol attı? SANİYE SANİYE CANLI ANLATIM! ŞAMPİYONLUK MAÇI BAŞLADI! #129349 Galatasaray Konyaspor maç kaç kaç, kim gol attı? CANLI ANLATIM! #9917 TRABZONSPOR ANKARAGÜCÜ CANLI HD İZLE! Trabzonspor Ankaragücü maçı hangi kanalda, İLK 11'LER AÇIKLANDI! #9917 FENERBAHÇE İSTANBULSPOR MAÇI CANLI HD İZLE! Fenerbahçe İstanbulspor maçı hangi kanalda, ilk 11'ler kim? #9917
Mersin'de katliam gibi trafik kazası: 10 kişi öldü, 40 kişi yaralandı

Mersin'de katliam gibi trafik kazası: 10 kişi öldü, 40 kişi yaralandı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title