Haberler

Öğrenmeyi Oyuna, Bilimi Eğlenceye Dönüştürüyorlar

"Macera Atölyesi", 7-12 yaş grubu öğrencilere, geliştirdikleri ilginç yöntemlerle eğitim veriyor."Macera Atölyesi", çocuklara bilim ve sanat eğitimini oldukça farklı ve eğlenceli şekilde veren çalışmalarıyla dikkati çekiyor.

Senem Yazıcı - İzmir'de üç yıl önce kurulan

"Macera Atölyesi", 7-12 yaş grubu öğrencilere, geliştirdikleri ilginç yöntemlerle eğitim veriyor.

Kulaklıktan tarihi bilgileri dinleyip dolaşmak mı yoksa kostümler içindeki tarihi karakterlerle müze koridorlarında define avına çıkmak mı- Kimya formüllerini ezberlemek mi yoksa doğada toplanan çiçeklerle, uzmanlar eşliğinde kendi parfümünü yapmak mı- İzmir'de bir grup girişimci tarafından kurulan

"Macera Atölyesi", çocuklara bilim ve sanat eğitimini oldukça farklı ve eğlenceli şekilde veren çalışmalarıyla dikkati çekiyor.

İki profesyonel rehberin kurduğu, kadrosunu eğitimci ve sanatçılarla destekleyen "Macera Atölyesi", üç yıldır 7-12 yaş grubundaki çocuklara okullarla işbirliği yaparak farklı öğrenme yöntemlerinin kullanıldığı eğitim programları hazırlıyor.

Ekip, öğretmenlerle ortak çalışmalar sonucunda belirlenen alanlarda, yaratıcı drama ve farklı teknikler geliştiriyor, ardından hazırlanan program okulda, atölyede ya da eğitim kurumunun bahçesinde hayata geçiriliyor. Hangi ders ya da konular üzerinde yoğunlaşılacağı bilgisini öğretmenden alan ekip, çocukların becerilerini geliştirmeyi ve hayal güçlerini kullanmalarını sağlayan aktivitelerle, öğrenmeyi çocuklar için keyifli ve kalıcı hale getiriyor.

AA muhabirine bilgi veren atölyenin kurucularından Filiz Aksaç, kendisi gibi profesyonel rehber olan Sibel Dündar ile çalışırken özellikle müze gezilerinde çocukların çok sıkıldıklarını ve kendilerine anlatılanların büyük bölümünü kısa sürede unuttuklarını tespit ettiklerini söyledi.

İlk çalışmalarının müze gezilerini "çocuklar için daha renkli hale getirmek" üzerine olduğunu ifade eden Aksaç, "Herşey, çocuklara müze gezdirmenin eğlenceli yolunu ararken başladı. Bugün okullarla işbirliği içinde çok sayıda atölyede farklı eğitimler veriyoruz" dedi.

-Dış mekan atölyelerine ilgi yoğun-

Aksaç, okulların özellikle dış mekanlarda yaptıkları çalışmalara yoğun ilgi gösterdiğini, hazırladıkları gezilerde çocukların çok keyifli zaman geçirmesinin yanı sıra bir çok konuyu da aynı anda öğrenme fırsatını bulduğunu dile getirdi.

Filiz Aksaç, "İçinde yaşadığımız kültürü ve doğal çevreyi çocuklara tanıtırken uzmanlarımız her atölyenin içinde yer alacak zihinsel, fiziksel, duygusal ve sosyal kazanımları tek tek belirler. Öğretmenlerimiz ise bu hedefleri uygun yöntem ve materyaller ile desteklenen bir eğitim programına dönüştürürler" diye konuştu.

-Bilim eğlenceye dönüştü-

"Macera Atölyesi"ne katılan çocuklar, "Konuşan Bitkiler" atölyesinde doğadaki farklı bitki türlerinini inceledikten sonra kimyagerler yardımıyla kendilerine parfüm hazırlıyor. 'Evvel Zaman" gezisinde ise farklı tarihi karakterlerle müze içinde hazine avına çıkılıyor ve tarih bilgileri pekiştiriliyor.

Çocuklar, sağlıklı beslenme ve doğa hakkında çok şey öğrendikleri, ekmek yapıp süt sağdıkları "Orada bir köy var uzakta", toprak altından tarihi eser çıkarıp restorasyonun tüm aşamalarını gördükleri "Çılgın arkeolog" ve geleneksel yöntemlerle zeytinyağı yaptıkları "Altın Taçlı Zeytin" atölyesine yoğun ilgi gösteriyor.

Muhabir: Senem Yazıcı / Ramazan Ercan

Yayıncı: Şükran Yücel - İZMİR

Kaynak: AA / Yerel

Senem Yazıcı İzmir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title