Haberler

Öğrencilerin Okul Binasını İşgal Etmesi

Ege Üniversitesi'nde yabancı diller bölümü ek binasını işgal eden 38 öğrencinin yargılanmasına başlandı.

Ege Üniversitesi'nde yabancı diller bölümü ek binasını işgal eden 38 öğrencinin toplam 839 yıl hapis cezası istemiyle yargılandığı dava başladı.

İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "Eğitim ve öğretim hakkının engellenmesi", "Kamu malına zarar verme", "Kamu görevlisine direnme", "2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet" ve "Örgüt propagandası" iddialarıyla tutuksuz yargılanan bazı sanıklar ve avukatları katıldı.

Sanıklar, Soma'da gerçekleşen katliama sessiz kalmadıklarını, demokratik haklarını kullanarak tepkilerini dile getirdiklerini, eylemlerinin bine yakın çevik kuvvet polisi, özel harekat polisleri, TOMA'lar ve helikopterlerle sindirilmeye çalışıldığını savundu.

Mahkeme heyeti, dosyadaki eksiklerin tamamlanması ve gelmeyen sanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

Duruşma öncesi basın açıklaması

Duruşma öncesinde Ege Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi Öğrencileri Onurumuzu Savunuyoruz Platformu üyelerinin yaptığı basın açıklamasına CHP Manisa milletvekili Özgür Özel de destek verdi. Özel, "Bugün Soma Holding'in sahibi Alp Gürkan meydanlarda gezerken katliamdan sorumlular elini kolunu sallaya sallaya dolaşırken orada yaşananın bir kaza değil, bir cinayet olduğunu söyleyen, sizleri yargılayanlara yazıklar olsun" dedi.

Öğrencilerin tepkilerini gösterirken ifade ettikleri her şeyin bilirkişi raporunda karşılığını bulduğunu ifade eden Özel, "Bilirkişi raporu elbette holdingin sahibini ama onunla birlikte taşeron sistemi, hükumetin özelleştirme politikalarını ve bunun yanında her geçen gün biraz daha acımasızlaşan ve buna karşı hiçbir tedbir almayan sömürü düzenini sorumlu tuttu. Hem bilirkişi raporunda hem de hepimizin ortak vicdanında kimin suçlu, kimin haklı olduğunu biliyoruz" diye konuştu.

Olay

22 Mayıs günü Ege Üniversitesi yerleşkesindeki yabancı diller bölümü ek binası, bir grup öğrenci tarafından işgal edilmiş, öğrenciler Ege Üniversitesi Rektörlüğü'nden taleplerini içeren bir yazıyı binaya asmıştı.

Konu ile ilgili olarak İzmir Valiliği ise eylemin Soma'da meydana gelen maden faciayla ilgisi olmadığını F tipi cezaevlerinin kurulmasını protesto etmek amacıyla 2000 yılı aralık ayında başlatılan ölüm orucunda hayatını kaybeden bir öğrenciyi anmakla ilgili olduğunu açıklamıştı. - İzmir

Kaynak: AA / Güncel

Ege Üniversitesi Özgür Özel Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title