Haberler

Öğrencileri İçin Çırpınan Gül Öğretmene Cem Adrian'dan Destek

Güncelleme:

Doğubayazıt'ta öğretmenlik yapan ve maddi durumu iyi olmayan öğrencileri için sosyal medyada kampanya başlatan Gül öğretmene, ünlü şarkıcı Cem Adrian da destek verdi.

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde öğretmenlik yapan Gül Altınkaya, sanatçı Cem Adrian ve üniversite öğrencilerinin desteğiyle yürüttüğü kampanyayla yüzlerce öğrencinin mont ve bot ihtiyaçını karşıladı.

DURUMU GÖRÜP HAREKETE GEÇTİ

Geçen yıl eylül ayında Doğubeyazıt ilçesi 14 Nisan Ortaokulu'na matematik öğretmeni olarak göreve başlayan Gül Altınkaya, okuldaki öğrencilerin maddi sorunlar yaşadığını ve kış aylarında giyecek bot ve montlarının olmadığını gördü.

SOSYAL MEDYADA KAMPANYA BAŞLATTI

Altınkaya, bunun üzerine Antalya Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümü öğrencileriyle iletişime geçerek öğrencileri için yardım toplamaya başladı. Müzisyen ve sanatçı Cem Adrian'ın da sosyal medyadan görerek destek verdiği yardım kampanyası ile toplanan yardım yüzlerce öğrenciyi sevindirdi.

Gül Altınkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okuldaki birçok öğrencinin maddi sıkıntılar çektiğini söyledi.

"BURAYA GELDİĞİMDE..."

Öğrencilerin bot ve montlarının olmaması nedeniyle üzüldüğünü anlatan Altınkaya, "Batı'da insanlar çok küçük sayılabilecek eksiklikleri gözlerinde büyütüyor. Gereksiz sayılabilecek şeylerden yakınıyorlar. Buraya geldiğimde öğrencilerin maddi imkansızlıklarına şahit oldum ve işte tam da bu noktada bir şeyler yapmaya karar verdim" dedi.

"HEMEN İŞE KOYULDUK"

Altınkaya, ablasının Akdeniz Üniversitesinden bir arkadaşıyla kendisini ziyarete geldiğini belirterek, şöyle konuştu: "Ablam ve beni ziyarete gelen arkadaşı da buradaki öğrencilerin maddi durumlarının iyi olmadığına şahit oldular. Çoğu öğrencinin bot ve montlarının olmadığını gördüler. Hemen işe koyulduk. Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümüyle iletişime geçerek yardım toplamaya başladık. Öğrenciler kapı kapı dolaşarak Doğubayazıt'taki okulumuz için giyim malzemesi topladılar."

YARDIM KAMPANYASINI PROJEYE DÖNÜŞTÜRDÜLER

Antalyalı Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümü 4. sınıf öğrencilerinin yardım kampanyasını proje haline getirdiklerini ifade eden Altınkaya, öğrencilerin bir cafe aracılığı ile de sanatçı Cem Adrian'a ulaşarak yardım taleplerine destek istediklerini anlattı.

Adrian'ın sosyal medyada konuyu paylaşması üzerine yardımların çoğaldığını aktaran Altınkaya, "Adrian konuyu sosyal medyada paylaşınca yardımlar çığ gibi büyüyerek Türkiye'ye yayıldı. Hatta yurt dışından bile yardımlar gelmeye başladı. Yani diyebiliriz ki Cem Adrian, yardım kampanyasının dönüm noktası oldu. Yardımlar o kadar çok gelmeye başladı ki artık ilçedeki diğer okullara da dağıtıyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA / Magazin

Akdeniz Üniversitesi Cem Adrian Altınkaya Ağrı Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? İrfan Karaca kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı İrfan Karaca kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title