Haberler

Öğrencilere Hijyen Eğitimi

Van’ın Gürpınar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Erkaldı ve Yurtbaşı mahallerinde bulunan okullardaki öğrencilere el yıkama ve hijyen eğitimi verilerek ıslak mendil ve sıvı sabun dağıtıldı.

Van'ın Gürpınar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Erkaldı ve Yurtbaşı mahallerinde bulunan okullardaki öğrencilere el yıkama ve hijyen eğitimi verilerek ıslak mendil ve sıvı sabun dağıtıldı.

Hijyen eğitimine Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Çiğdem Kaya, Muhtarlıklar Müdürü Abdulhakim Koç ve belediye meclis üyeleri Sinem Malal ile Bahattin Yavuz katıldı. Günlük yaşantımızda en fazla kirlenen organlarımızın ellerimiz olduğunu belirten Muhtarlıklar Müdürü Abdulhakim Koç, "Bakteri, virüs gibi mikroorganizmaların havada, suda ve toprakta yaşayabilme özelliklerinden dolayı ellerimiz ile dokunduğumuz her şeyden kolayca bulaşabildiklerini, ellerimizi yıkarak hem kendimizi hem de sevdiklerimizi bulaşıcı hastalıklar ve zararlı mikroorganizmalara karşı koruyabileceğimizi, her zaman tuvaletten sonra, yemeklerden önce ve sonra, saç, ağız, buruna dokunduktan sonra, bozulmuş gıda ve çöplere dokunduktan sonra, hapşırdıktan ve öksürdükten sonra, yara ve sivilcelere dokunduktan sonra ellerin muhakkak yıkanması gerekir" dedi.

Koç'un yaptığı konuşmanın ardından öğrencilere ıslak mendil ve sıvı sabun dağıtıldı. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gürpınar Belediyesi Bahattin Yavuz Yurtbaşı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title