Haberler

Öğrencilere Halk Oyunları Kursu

Kütahya’nın Pazarlar ilçesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından “Okullar Hayat Olsun” projesi kapsamında Pazarlar Ortaokulu öğrencilerine yönelik Kütahya Yöresi Halk oyunları kursu açıldı.

Kütahya'nın Pazarlar ilçesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından "Okullar Hayat Olsun" projesi kapsamında Pazarlar Ortaokulu öğrencilerine yönelik Kütahya Yöresi Halk oyunları kursu açıldı.

Öğrencilerin sosyal ve kişisel gelişimin olumlu yönde etkileyecek sosyal ortamlarda bulunup koşulların hazırlanması çerçevesinde verilen kurslara öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Öğrencilerin sosyal kültürel yönden gelişmesini sağlamak, ders dışı boş zamanlarını etkin bir şekilde değerlendirmek amacıyla Pazarlar Ortaokulunda Müdür Yardımcısı Fethullah Akarsu ve Matematik Öğretmeni Fatma Altıntaş Yılmaz yönetiminde hafta içi ve hafta sonu 5 saat düzenlenen, toplamda 60 saatlik olan Halk Oyunları kursuna 5. ve 6. Sınıflardan 35 öğrenci katılıyor.

Pazarlar Halk Eğitimi Merkezi tarafından verilen halk oyunları kursu iki grup halinde veriliyor. Kurslar Kız ve erkek Halk oyunları ekibi olarak veriliyor. Her ekibin öğrendiği oyunlar farklı yörelere ait halk oyunlarını öğreniyorlar. Kız Folklor ekibi, İzmir yöresinde oynanan, Harmandalı, Yün entari, Aydın Zeybeği ve Al basma oyunları öğretilirken erkek folklar ekibi ise İslamoğlu, Harmandalı, Baskın Zeybeği gibi yöresel oyunlar öğretiliyor.

Halk oyunlarının çocuklara disiplin açısından çok olumlu etkisi olduğuna vurgu yapan Halk Oyunları kursu veren Pazarlar Ortaokulu Müdür Yardımcısı Fethullah Akarsu, "Öğrencilerin sosyal ve kişisel gelişimin olumlu yönde etkileyecek sosyal ortamlarda bulunup koşulların hazırlanması çerçevesinde gerekmektedir. Halk oyunları eğitimini alan öğrenci daha zarif, sağlam, sağlıklı bir vücuda sahip olur. Eksersizler sayesinde kazanılan esneklik, sağlamlık, zarafetin yanı sıra çocuğun sosyalleşmesini sağlar ve kendine güvenini artırır. Müzik ve dans sayesinde kendini ifade edebilme yeteneği kazanan çocuk çevresi ile daha iyi iletişim kurar. Birlikte ve tek başına oynanan oyun, kişiye güzel ve yararlı bir iş yapmanın gurur ve güvenini vererek kişiliği olumlu yönde etkilenmektedir. halk oyunları kurslarında yöremizde çok sevilen oyunlar öğretilmektedir. Bu çalışmalar sayesinde öğrencilerimiz kültürümüzün çok önemli bir parçası olan halk oyunlarını unutmayacak ve gelecek nesillere aktarılmış olacaktır" dedi.

Halk oyunlarının eğitimdeki yerini bilerek, kültürümüzü gelecek kuşaklara aktarmak istediklerini belirten Matematik Öğretmene Fatma Altıntaş Yılmaz, "Halk oyunları çocukların müzikle vücut hareketlerinin estetiksel gelişimini desteklemektedir. Çocuklar aynı hareketleri yaparak aynı sesi çıkartmaları, toplu halde el ele tutuşmaları, komutla hareket etmeleri, onların tamamen bütünleşmelerini ve birlik içinde oyun bitene kadar dikkatlerini kaybetmeden organize olmalarını ve kurallara uymalarını sağlamaktadır" diye konuştu. (MB-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Altıntaş Kütahya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title