Haberler

Öğrencilere Geri Dönüşüm Semineri

Bodrum Belediyesi tarafından, Mumcular Karaova Kültür ve Sanat Merkezi’nde minik öğrencilere geri dönüşüm semineri verildi.

Bodrum Belediyesi tarafından, Mumcular Karaova Kültür ve Sanat Merkezi'nde minik öğrencilere geri dönüşüm semineri verildi.

Seminere; Çamlık İlkokulu, Çömlekçi İlkokulu, Tepecik Demir Topal İlkokulu, Yukarı Mazı İlkokulu ve Özcan Duran Karagöl Ortaokulu'ndan 36'sı ana sınıfı olmak üzere çok sayıda öğrenci ile öğretmenler katıldı. Seminerde Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından öğrencilere "Ambalaj Atıklarının Kaynağında Ayrıştırılması, Geri Dönüşümü ve Geri Kazandırılması" konularında bilgiler verilirken, çizgi film gösterimiyle geri dönüşüm anlatımları yapıldı.

Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü yetkilileri kaynağında yapılan ayrıştırmanın önemini vurgulayarak şunları söyledi: "Tüketilen maddeler geri dönüşüm yoluyla tekrar kazandırılarak ham madde haline getiriliyor. Böylece hem doğayı koruyor hem de tasarruf sağlamış oluyoruz. Sizler evlerinizde, okullarınızda kullanmış olduğunuz malzemeleri metal, plastik, cam yada kağıt olarak ayrıştırıp kutulara koyarsanız temiz bir çevre için katkıda bulunmuş olursunuz. Çünkü atık malzemelerin ham madde olarak kullanılması çevre kirliliğinin engellenmesi açısından büyük önem taşımaktadır"dedi.

TEMA Vakfı Mumcular Şube Sorumlusu Rana Öztürk de geri dönüşümün önemine değinerek, "Çevreye attığımız çöplerle deniz ve doğayı kirlettiğimizde nefes alamıyoruz, sağlıklı su alamıyoruz, yeterli gıda alamıyoruz. Onun için geri dönüşüm çok önemli. Bu atıklarımızı geriye döndürdüğümüz zaman sizlere tekrardan sürdürülebilir bir yaşam için geri dönüşüm yapıyoruz" dedi.

Seminerin sonunda öğrencilere çevre eğitim sertifikası, geri dönüşüm eğitim kitabı, boy grafiği, atık pillerle ilgili afiş, boyama kitabı ve geri dönüşüm bilgilendirme CD'si ile her sınıfa geri dönüşüm kutusu verildi.

Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri ekipleri "Analog Atıkları Yönetim Planı" kapsamında, anaokulu ve ilkokul öğrencilerine eğitimlere devam edeceklerini belirtti. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çömlekçi Tepecik Bodrum Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title