Haberler

Öğrencilerden İlçe Tarihine Katkı

Güncelleme:

Karakeçili Atatürk Ortaokulu öğrencileri ilçenin tarihsel ve kültürel yönünü tanıtan dergi hazırladı.

Karakeçili Atatürk Ortaokulu öğrencileri, ilçenin tarihsel ve kültürel yönünü anlatan dergi hazırladı,  üç ayda bir çıkarılması planlanan derginin ilk sayısı çıktı.

Okul Müdürü Hacı Mehmet Yazıcı yaptığı açıklamada, 1998-1999 eğitim öğretim yılında hizmete açılan okulun, ilçeye ve millete faydalı bireyler yetiştirmeye gayret gösterdiğini söyledi.

Akademik faaliyetlere sosyal, sportif ve kültürel çalışmalara önem veren okulda pek çok öğrencinin Türkiye genelinde yapılan resim yarışmalarında dereceye girdiğine dikkati çeken Yazıcı, şunları kaydetti:

"Okulumuz adına bir dergi çıkarmaya karar verdik. Öğrencilerimiz tarafından hazırlanan dergimiz, okulumuz öğrencilerinin neler yapabileceğini göstermek açısından önem arz etmektedir. Bu derginin ilçemizin tarihsel ve kültürel yönden tanıtımında önemli bir işlevi olacağı kanaatindeyiz. Kezban Koçak adlı öğretmenimiz, dergimizin ilk sayısında öğrencilerimizle birlikte ilçe kaymakamımızla röportaj yaptı. İlçenin tarihsel ve kültürel geçmişi ile karakeçili şiirlerine yer verildi. Geçmişten günümüze Karakeçili fotoğrafları yayınlandı."

Yazıcı, derginin maliyetinin reklam verenler tarafından karşılandığını, satışından elde edilen gelirlerle de okula kırtasiye malzemesi alınacağını bildirdi. - Kırıkkale

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Yazıcı Karakeçili Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title