Haberler

Öğrencilerden "Ders Kredisi" Eylemi

Adıyaman'da grup öğrenci, üniversitelerinde sınırsız ders kredisi uygulamasının kaldırılmasından dolayı eğitimlerinin bir yıl uzadığını ileri sürerek eylem yaptı.

Adıyaman'da grup öğrenci, üniversitelerinde sınırsız ders kredisi uygulamasının kaldırılmasından dolayı eğitimlerinin bir yıl uzadığını ileri sürerek eylem yaptı.

Adıyaman Üniversitesi Merkez Kampus'u girişinde toplanan öğrenciler, üniversite yönetiminin ders yönetmeliğinde değişiklik yaparak sınırsız ders kredisi uygulamasına son vermesini ellerinde dövizler taşıyarak yönetmelik değişikliğine tepki gösterdi.

Burada grup adına açıklama yapan Rahmi Güçlüoğlu, son yıllarda üniversitenin yönetmeliğinde yapılan değişikliklerle sorunlar yaşadıklarını ve bu sorunların nedeniyle mağdur olduklarını söyledi.

Sorunlarını taşıyacakları mercilere bir türlü ulaşamadıklarını ileri süren Güçlüoğlu, "Sorunlarımız için gerekli mercilere bir türlü ulaşılamaması öğrencilerin psikolojisini bozmuştur. Kişiden kişiye değişen uygulamaların vuku bulması üniversitemizde çifte standartların olduğu düşüncesine sebebiyet vermiştir" dedi.

Sorunlarına muhatap aradıklarını belirten Güçlüoğlu, şöyle konuştu:

2013-2014 eğitim öğretim yılında Adıyaman Üniversitesi Yönetmeliği'ne eklenen geçici 3 madde ile öğrencilere tanınan hakkın bütün öğrenciler için uygulanmadığı, bu durumdan kaynaklanan hak mahrumiyetlerinin son sınıf öğrencilerinin mezun olmamasına neden olmakla beraber Anayasanın 210 ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin 14 maddelerine aykırı olduğunun altını çiziyoruz. Peki, çözüm nedir? Başta öğrencilerin sorunlarına net, doğru cevap verebilen nitelikli çalışanlara sahip öğrenci işleri ile danışman hocalara ve geçiş dönemi mağdurları alan son sınıf öğrencilerin mağduriyetlerini ortadan kaldırmak amacıyla yönetmeliğe geçici madde eklenmesidir."

Güçlüoğlu, sorunlarının giderilinceye kadar eylem yapmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi. - Adıyaman

Kaynak: AA / Yerel

Adıyaman Üniversitesi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title