Haberler

Öğrenciler Satranç Turnuvasında Mücadele Etti

Adıyaman merkez Cumhuriyet İlkokulu tarafından İlkokullar Arası Cumhuriyet Satranç Turnuvası düzenlendi.

Adıyaman merkez Cumhuriyet İlkokulu tarafından İlkokullar Arası Cumhuriyet Satranç Turnuvası düzenlendi.

İlkokullar arası düzenlenen yarışmanın bu yıl 2.'si yapıldı. Çeşitli okullardan 185 öğrenci turnuvaya katıldı. Turnuvada 2007-2008 doğumlu öğrenciler arasında birinciliği Sevcan Fırat, ikinciliği Mehmet Emir inceyol, üçüncülüğü ise Mustafa Talha Demir elde etti. 2009-2010 doğumlu öğrenciler arasında ise birinciliği Eymen Akbayır, ikinciliği Berken Güney Durgun, üçüncülüğü ise Hüseyin Sait Deveci elde etti.

Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Ebubekir Turmaz, bu yıl ikincisini düzenledikleri turnuvaların geleneksel hale getireceklerini belirterek, "Turnuvamız bu yıl öğrencilerimizden büyük ilgi gördü. Öğrencilerimiz hem yarıştı hem eğlenceli vakit geçirdiler. Çocukların tek tip yetişmesi dışında satrancın farklı becerilerini kazandırdığına şahit olduk. Geçen yıl bir öğrencimiz Türkiye ikincisi oldu. Şuanda profesyonel anlamda Adıyaman'da satranç konusunda çalışma yürüten ekiplerde canla başla çalışıyorlar. Özellikle çocukların santranca olan ilgilerini arttırmak adına ellerinden gelen gayreti sarf ediyorlar. İki günlük yarışmada çocukların satranç konusunda çok çaba sarf ettiklerini göstermiş oldu. Çalışmalarımızla birlikte bu konuda satranç sporunun daha iyi bir boyuta geleceğini düşünüyoruz. Bu yıl turnuvaya katılım bayağı yüksekti. Öğrencilerimizin heyecanı görülmeye değerdi. Bizler bu turnuvayı geleneksel hale getirmek adına öncülük etmek istiyoruz. BU yılki etkinliğimize bütün öğrencilerimizi davet ettik. Turnuvamızda her öğrenciden öğrenciler vardı. satranç gerçekten de farklı bir ilgi alanıdır. Bu yıl turnuvaya ilgiden veliler açısından oldukça fazlaydı. Ailelerimizde çocuklarıyla birlikte heyecanı paylaşmış oldular. Ayrıca bizlere katkı sağlayan İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze, Satranç İl Temsilcimize, satranç hakemlerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Bütün çocukların ilkokul sıralarında satrancı sevdirip, farklı kurguları bir arada değerlendirebilme için bu tur turnuvalarımız devam edecektir" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Adıyaman Akbayır Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title