Haberler

Yozgat'ta Öğrenciler Hatıra Ormanı Oluşturdu

Güncelleme:

Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesine bağlı Belekçihan beldesinde ilk ve ortaokul öğrencileri, Hatıra Ormanı oluşturdu.

Akdağmadeni ilçesine bağlı Belekçihan beldesinde ilk ve ortaokul öğrencileri tarafından "Hatıra Ormanı" oluşturuldu.

Sosyal sorumluluk projesi kapsamında, Belekçihan belediyesi tarafından tahsis edilen hatıra ormanında 200  fidan toprakla buluşturuldu. Fidan dikim törenine, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Belekçihan İlköğretim Okulu müdürü Sönmez Oğuzhan, Akdağmadeni Orman İşletme Müdürlüğü tarafından verilen fidanların, öğrenciler ve öğretmenler tarafından dikiminin yapıldığını belirterek, şunları kaydetti:

"Öğrenciler kendi elleriyle açmış oldukları çukurlara fidanları yerleştirip can suyunu verirken bir canlıya hayat vermenin mutluluğunu yaşadılar. Öğrencilerimize doğa bilincini aşılama, ormanlarımızın önemini hatırlatma, onların yeşili sevme ve koruması gibi hedeflerimizi bu etkinliğimizle gerçekleştirmiş olduk. Bu tür etkinlikler öğrencilerin kendisine ve çevresine faydalı olma duygusunun gelişmesi adına oldukça önemli. Öğrencilerimizin bu bilinçle yetişmesi ve doğaya ufak da olsa bir katkı sunması bizleri oldukça mutlu etmiştir." - Yozgat

Kaynak: AA / Yerel

Akdağmadeni Yozgat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title