Haberler

Öğrenciler Gökyüzünün Kanatsız Melekleri ile Buluştu

Erciyes Üniversitesi Havacılık Kulübü tarafından ‘Havacılığın Kanatsız Melekleri’ isimli konferans düzenlendi.

Erciyes Üniversitesi Havacılık Kulübü tarafından 'Havacılığın Kanatsız Melekleri' isimli konferans düzenlendi. Etkinliğe, Türkiye'nin ilk F-16 kadın pilotu Berna Şen'in yanı sıra Havaş Yolcu Hizmetleri Şefleri Saniye Söğüş ve Özlem Akdemir konuşmacı olarak katıldı.

Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansta konuşan Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Doç. Dr. İlke Türkmen; Yüksekokuldaki kız öğrenci sayısının erkeklere oranla çok az olduğuna değinerek, Dünya Kadınlar Günü kapsamında gerçekleşen etkinliğin kadınların iş hayatındaki yerine dikkat çekmek için yapıldığını belirtti. Türkmen; "İlk aşama eğitim aşaması ve bu aşamada bayan sayımız oldukça düşük, bu durumda havacılık sektöründe çalışan bayan sayısının az olmasına neden olmaktadır. Fakat son yıllardaki gözlemlerime dayanarak teknik bölümlere de bayanların ilgisinin arttığını söyleyebilirim. Umut ediyoruz ki sektörde ve eğitim alanında çalışan bayanların sayısı daha da artar" dedi.

Türkiye'nin ilk F-16 kadın pilotu Berna Şen ise, "Bugün ki etkinlikte arkadaşlarımızın içindeki havacılık aşkını biraz hareketlendirmek istiyorum. Ben bu aşkı hiç kaybetmedim. Arkadaşlarıma da bunları anlatacağım. Havacılık kolay bir meslek değil çok ciddi ve fedakarlık isteyen bir iş ve bu fedakarlığı yaparken onları güdüleyen bir şeyler olması gerekiyor. Bu da onların motivasyonudur ve birazda çalışma gerektiren, sürekliliği olan bir meslek, birbirini çok etkileyen bir operasyon içerisindesiniz. Birinin yaptığı şey diğerinin hayatını etkiliyor. ve çok disiplin gerektiriyor. Bunun bilinciyle bu mesleğe girip bu yönde devam etmeleri gerekmektedir" şeklinde konuştu. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title