Haberler

Öğrenciler Derslerini Bilim ve Sanatla Öğrendi

Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim görevlileri ve öğrencileri, ana okuldan liseye kadar öğrencilere okutulan tüm dersleri, "6. Bilim ve Sanat Şenliği" kapsamında hazırladıkları bilimsel dokümanlar ve deneylerle anlattı Akdeniz Ünversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtcephe: "Bugün dünyanın her yerinde.

Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim görevlileri ve öğrencileri, ilk ve ortaöğretimde okutulan tüm dersleri, "6. Bilim ve Sanat Şenliği" kapsamında hazırladıkları bilimsel dokümanlar ve deneylerle öğrencilere anlattı.

Öğrencilere, bilim ve sanat bilincinin küçük yaşlardan itibaren geliştirilmesi amacıyla Eğitim Fakültesi'nde yapılan bu etkinlikte, fakültenin her sınıfında farklı bir uygulama yapıldı.  Sınıflarda, Türkçe, matematik, fen bilgisi ve okul öncesi birçok ders için tasarlanan materyaller bilimsel ve sanatsal olarak öğrencilere anlatıldı.

Minik öğrencilere yönelik oyun sınıflarında palyaçolarla eğlenen çocuklar,  gördükleri dersleri uyguladılar. Üniversiteliler de stantlara gelen öğrencilerle yakından ilgilenerek bilgi paylaşımında bulundu.

Rektör Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, açılışta yaptığı konuşmada, bilimi önemseyen, bilim için kaynağının önemli kısmını ayıran her gücün dünyada önemli seviyeye ulaştığını söyledi. Bugün gayrisafi milli hasılasının yüzde üçünü bilime ayıran ülkelerin küresel güç olarak adlandırıldığını ifade eden Kurtcephe, "Umarım ülkemizde de bu seviyelere ulaşılacaktır. Gidişat son derece güzel ve önemli. Türkiye'de iktisadi anlamda çok önemli merhaleler katediliyor" dedi.

Akdeniz Üniversitesi'nin son 5,5 yılda bilim anlamında Türkiye'nin nereden nereye doğru gittiğinin güzel bir örneği olduğunu dile getiren Kurtcephe, şunları kaydetti:

"Akademik ziyaret için gittiğim küçük bir Doğu Afrika ülkesinde 'bizden ne istiyorsunuz' diye sorduğumuzda 'bize Ömer Özkan'ı getirir misiniz' dediler. Bugün dünyanın her yerinde adımızı duyuran başarılara imza attık. Biliniz ki eğitim ordusunu yetiştirecek eğitim fakültesinin niteliklerinin yükselmesi, başarıların peş peşe gelmesi, bizim yüksek idealimize çok önemli katkı sağlayacaktır."

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr.  Mimar Türkkahraman ise bir toplumun kalkınması ve gelişmesinde bilim ve sanatın rolünün büyük olduğunu aktardı. Günümüzde çağdaş kalabilmenin yolunun bilimden geçtiğini vurgulayan Türkkahraman, "Toplumun ürettiği bilimi, sanat ve teknolojiye dönüştürmek, kalkınmanın olmazsa olmazı haline gelmiştir. Bugün 6'ncısını düzenlediğimiz bilim ve sanat festivali ile gençlerimizle, gençlerimizi yetiştirecek öğretmen adaylarımızla, bilim ve sanat şuurunun gelişmesini amaçlıyoruz" diye konuştu.

Şenlik boyunca 5 bin öğrencinin fakülteyi ziyaret etmesini beklediklerini anlatan Türkkahraman, sözlerini şöyle tamamladı:

"Okul öncesinden lise düzeyine kadar okullarımız Bilim ve Sanat Şenliği'ni ziyaret edecek. Şuan randevu verdiğimiz 5 bin öğrenci var. Randevu vermediğimiz öğrencilerimize de gezme imkanı sağlayacağız. Bütün amacımız bilim ve sanat şuurunun bilincinin küçük yaşlardan itibaren geliştirilmesi, çocuklarımızda bu duygunun oluşmasıdır.  Çünkü bunlar yarının bilim adamları olacaklar."

Konuşmaların ardından, 2012 yılında  Bulgaristan'da düzenlenen Uluslararası "Hopes, Talents, Masters" klasik piyano yarışmasında ikincilik ödülü alan 11 yaşındaki 5. sınıf öğrencisi Elif Işıl Karakaş piyano sunumu yaptı.

Akdeniz Üniversitesi halk oyunları topluluğu da gösteri sundu. - Antalya

Kaynak: AA / Yerel

Akdeniz Üniversitesi Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title