Haberler

Öğrenciler'den Örnek Davranış

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, 1-7 Nisan Kanser Haftası nedeni ile öğrenciler tarafından hasta ve hasta yakınlarına kanser hastalıkları hakkında bilgilendirici el broşürleri dağıtılıp kanser türleri ve tedavileri hakkında bilgi verdi.

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, 1-7 Nisan Kanser Haftası nedeni ile öğrenciler tarafından hasta ve hasta yakınlarına kanser hastalıkları hakkında bilgilendirici el broşürleri dağıtılıp kanser türleri ve tedavileri hakkında bilgi verdi.

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 1-7 Nisan Kanser Haftası etkinlikleri çerçevesinde Harran Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu, Onkoloji Hemşireliği Meme Çalışma Grubu Güneydoğu Temsilciliği işbirliği ile Hastanemize gelen hastalara ve yakınlarına 'Kanserden Korunalım' konulu halk eğitimlerini vermek üzere Sağlık Yüksekokulu Halk Sağlığı Hemşireliği Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fatma Ersin ve Yrd. Doç. Dr. Selma Kahraman denetiminde 4. sınıf öğrencileri katıldı.

Onkoloji Hemşireliği Meme Çalışma Grubu Güneydoğu Sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Fatma Ersin, "Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi yöneticiliğince yönlendirici afiş ve anons ile hastaları teşvik eden ve bizlere destek olan başta hastane yöneticisi Uz. Dr. Abdulkadir Yetişgin ve ekibine teşekkür ediyorum. Bölge halkını bilinçlendirici bu tür organizasyonlar devam edecek. Tüm duyarlı vatandaşlara göstermiş oldukları ilgiden dolayı teşekkür ederim" dedi.

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Uz. Dr. Abdulkadir Yetişgin; Türkiye'de Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezleri ve Onkoloji Merkezleri'nin kurulduğunu belirterek, "Kansere karşı halkı bilinçlendirme çalışmaları yapılmaya devam etmekte olup, vatandaşlarımıza önce bu hastalığa yakalanmamaları için gerekli önlemleri almalarını ve kanserden değil, geç kalmaktan korkulmasının gerektiğini belirterek tüm hastalarımıza acil şifalar diliyorum" diye konuştu. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Harran Üniversitesi Mehmet Akif İnan Şanlıurfa Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title