Haberler

Öğrenci ve Velilerden Üst Geçit Eylemi

Van'ın Başkale ilçesinde, daha önce bir çok kazanın yaşandığı Hakkari karayoluna üst geçit yapılmasını isteyen öğrenci ve veliler, yolu trafiğe kapattı.

Van'ın Başkale ilçesinde, daha önce çok sayıda trafik kazasının yaşandığı Hakkari karayoluna üst geçit yapılmasını isteyen öğrenci ve veliler, yolu trafiğe kapattı.

Van-Hakkari karayolunda bir araya gelen öğrenci ve veliler, daha önce yola üst geçit yapılması için müracaat ettiklerini ancak bir sonuç alamadıklarını iddia ederek eylem yaptı.

Yol üzerinde 5 okul bulunduğunu ve öğrencilerin güvenli şekilde evlerine gitmelerini sağlayacak önlem alınmadığını öne süren vatandaşlar, Karayolları 11. Bölge Müdürlüğünden üst geçit talep etti.

Yolu yaklaşık bir saat boyunca trafiğe kapatan öğrenci ve veliler adına açıklama yapan BDP İlçe Başkanı Senar Yeşilırmak, çocukların ölmesini değil okumasını istediklerini ancak yetkililerin bu konuda gereken önlemleri almadığını iddia etti.

Van-Hakkari karayolunun uluslararası bir yol olduğunu ve her yıl meydana gelen onlarca trafik kazasında çocukların hayatını kaybettiğini anlatan Yeşilırmak, "Bunun sorumluları nasıl hesap verecek? Başkale'de yapılan bütün okullar İpekyolu üzerinde bulunuyor. Her gün okula giden çocuklarımızı korkuyla bekliyoruz. Çocukların can güvenliğinin sağlanması için en kısa zamanda yola üst geçit yapılması gerekiyor" dedi.

Eylem sırasında bölgele geyen İlçe Emniyet Müdür Vekili Sertan Topkaya, vatandaşlarla görüşerek yaşanan sıkıntının en kısa zamanda giderileceğini söyledi.

Vatandaşlar, bunun üzerine eylemlerine son vererek olaysız dağıldı. - Van

Kaynak: AA / Yerel

Senar Yeşilırmak Hakkari Başkale Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title