Haberler

Öğrenci Kariyer Günleri

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde(OMÜ) "Öğrenci Kariyer Günleri" kapsamında "Etkin İletişim ve Beden Dili" ile "Diksiyon, Artikülasyon, Fonetik Bilgisi ve Uygulama" başlıklarında seminer düzenlendi.

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde(OMÜ) "Öğrenci Kariyer Günleri" kapsamında "Etkin İletişim ve Beden Dili" ile "Diksiyon, Artikülasyon, Fonetik Bilgisi ve Uygulama" başlıklarında seminer düzenlendi.

OMÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Hayvan Dostları Kulübü tarafından, "Öğrenci Kariyer Günleri"

kapsamında,

Veteriner Hekim Dr. Ahmet Koluman ve Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Buğra Genç tarafından, "Etkin İletişim ve Beden Dili" ile "Diksiyon, Artikülasyon, Fonetik Bilgisi ve Uygulama" konularında seminer verildi.

OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen seminerin açılış konuşmasını yapan Hayvan Dostları Kulübü Akademik Danışmanı Prof. Dr. Nurcan Çetinkaya, kulübün gerçekleştirdiği aktiviteler ve ileriye dönük planlarından söz etti. Çetinkaya öğrencilere hitaben de, "Amacımız; pratikte ve teoride sizleri daha iyi yetiştirerek bu okuldan mezun etmek" dedi.

Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Alişarlı konuşmasına "Yetenek Sizsiniz Türkiye" adlı yarışma programından örnek vererek başladı. Alişarlı, beden dilini ve konuşma dilini çok iyi kullanabilen bir köpeğin, insanlara özgü hazırlanmış bir yarışma programını kazandığından bahsetti ve seminerin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

2009 yılında Milli Prodüktivite Merkezi tarafından Etkili Sunum Teknikleri konusunda eğitmen seçilen, daha sonra eğitici eğitmeni olarak hizmet vermiş olan ve bu alanda çeşitli özel ve kamu kuruluşlarında eğitim vermeye devam eden Dr. Ahmet Koluman, "Etkin İletişim ve Beden Dili" başlıklı bir konuşma yaptı. Koluman konuşmasında, iletişim bilgisi, beden dili, ilk izlenim ve iş görüşmeleri hakkında bilgi verdi. Dr. Ahmet Koluman, iletişimde bazı engellerin olduğundan, bu engelleri oluşturan unsurlar arasında korku, tecrübe edilmiş başarısızlık, aşırı güven, dinlemeyi bilmemek, aşağılık, küstahlık gibi olguların yer aldığını belirtti. İlk 15 saniye içerisinde kurulan göz teması ile kişinin karşısındaki kişiyi kendine bağlayabileceği konusu üzerinde duran Dr. Ahmet Koluman, iş görüşmelerinde ise kendine güvenin, ortama hakimiyetin, göz temasının ve gülümsemenin yüzde 99 oranında etkili olabileceğini vurguladı.

Ankara Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığında, bazı özel tiyatrolarda ve Dünya Gençlik Merkezi projeleri çerçevesinde; ulusal ve uluslararası çapta düzenlenen tiyatro ve atölye çalışmalarında oyuncu, yönetmen yardımcısı ve yönetmen olarak görev yapmış olan ve halen OMÜ Veteriner Fakültesi'nde diksiyon dersleri veren Yrd. Doç. Dr. Buğra Genç ise konuşmasına Aristoteles'in "Konuş ki seni göreyim" sözü ile başladı. Her insanın farklı bir dünya olduğunu belirten Genç, "Konuşmamızı nasıl etkili hale getirebiliriz?" sorusu üzerinde durdu. Diksiyonun, artikülasyon ve fonetik bilgisi olmadan incelenemeyeceğinden söz eden Yrd. Doç. Dr. Buğra Genç, "Sesi çıkarmamızı sağlayan organları tanıdıktan, sesi doğru şekilde çıkarabilme tekniğini öğrendikten ve bunları etkin hale getirdikten sonra doğru sese kavuşabiliriz. Doğru sese kavuştuktan sonra da doğru konuşmaya ulaşabiliriz" dedi. Yrd. Doç. Dr. Buğra Genç, izleyicilerden sahneye çıkardığı bir grupla diyafram çalışması da yaptı. Köpek nefesi alma, çiçek koklama gibi teknikleri deneyen katılımcılar eğlenceli dakikalar yaşadılar.

Seminerde, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Dr. Ahmet Koluman'a, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Bünyamin Şahin de, Yrd. Doç. Dr. Buğra Genç'e plaket takdim etti. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Nurcan Çetinkaya Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title