Haberler

'Oğlumun Katili 15 Kişi'

Güncelleme:

Didim Cinayeti Taksim'de Protesto Edildi

Aydın'ın Didim İlçesi'nde, 16 yaşındaki Mustafa Batuhan Özbilen'in bıçaklanarak öldürülmesi ailesi, yakınları ve öğrenci arkadaşları tarafından yürüyüşle protesto edildi. Oğlunun öldürülmesine feryat eden anne Belgin Özbilen, "Oğlum bıçaklanırken yanında 15 kişi vardı. O an tekmeleyenler olmuş. Bu çete işi ama 1 kişi tutuklandı. Oğlumu geri getiremem ama dışarıda gezen sorumluların da en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum" dedi.

GÖZYAŞLARIYLA YÜRÜDÜ

Geçen yıl sınıfta kalınca öğrenim gördüğü Didim Lisesi'ni bırakıp, bir barda barmenlik yapan Mustafa Batuhan Özbilen, geçen 15 Ocak'ta, Altınkum Mahallesi'nde sokak ortasında çıkan bir kavgada bıçaklanarak öldürüldü. 16 kişinin karıştığı kavgayla ilgili polis tarafından gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen dört kişiden F.A.T. tutuklandı. Ancak Özbilen ailesi cinayetten bir kişinin değil daha fazla kişinin sorumlu olduğunu öne sürdü. Biricik oğlunun acısını unutamayan anne Belgin Özbilen (48) tatil için ABD'den gelen teyze Sabahat Erkan, akrabaları ve öğrenci arkadaşlarından oluşan grup, bugün saat 14.00 sıralarında Beyoğlu Galatasaray Lisesi önünde bir araya geldi. Ellerinde, "Mustafa Batuhan Özbilen sen ölmedin kalbimizde her zaman yaşayacaksın", "Polis eliyle seri katil yaratıyor", "Seri katil hedefin 15 yaşında silahsız çocuklar mı?" şeklinde dövizler taşıdı. Taksim Meydanı'na doğru yürüyüşe geçen grubun ön sırasında bulanan anne Belgin Özbilen gözyaşlarını tutamadı.

BU ÇETE İŞİ BURADAN SÖYLÜYORUM

Taksim Cumhuriyet Anıtı önünde basın mensuplarına konuşan anne Belgin Özbilen, oğlunun hunharca bir cinayete kurban gittiğini belirterek, "O katillerin cezasını çekmesini istiyorum. Bu çete işi, buradan söylüyorum. Bir kişi bıçaklıyor. Bıçaklarken yanında en az 10 kişiden fazla insan var. Diğerleri de yardım etmiş. Bir tek bıçaklayan kişi tutuklanıyor. Diğerleri serbest bırakılmış. O an tekmeleyenler olmuş. Oğlum savunmasız. Buna neden olan sorumluların hepsinin cezalandırılmasını istiyorum. Kanunlara devlete güveniyorum. Çocuğumun katilerinin en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum." dedi.

SOKAKLARA ÇETELER HAKİM OLMUŞ

Tatil için ABD'den gelen ve yeğeninin ölümüyle karşılaştığını söyleyen teyze Sebahat Erkan ise, "Katil zanlısı aynı gün bir başka genci bıçaklamış. Ancak bir işlem yapılmamış. Eğer yapılmış olsaydı şu an yeğenim yaşıyor olacaktı. Bu katiller kimliği tespit edilemeyen katiller. Şu an hapishanede olan çocuğun babası ve amcası şahitlik eden ifade veren 15-16 yaşında gençleri silahla tehdit etmişlerdir. Bu insanlar hala elini kolunu sallaya sallaya dışarıda dolaşıyorlar. Sokaklara çeteler hakim olmuş. Başka canların yanmaması için, devlet yetkililerden bir an önce tedbir almalarını istiyorum" diye konuştu. Grup, konuşmaların ardından dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Kamu personeli için yeni dönem! Fazla mesai ücreti yok, bunun yerine denkleştirme yapılacak

Kamu personeli için yeni dönem! Fazla mesai ücreti yok, bunun yerine denkleştirme yapılacak

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title