Haberler

Off-Road Yarışları Nefes Kesti

Ünye Off Road Kulübü tarafından bu yıl 4.’sü gerçekleştirilen Off-Road yarışları nefes kesti.

Ünye Off Road Kulübü tarafından bu yıl 4.'sü gerçekleştirilen Off-Road yarışları nefes kesti.

Türkiye'nin farklı illerden 24 kulüpten sporcuların katıldığı yarışlar izleyenlere adrenalini yüksek keyifli anlar yaşattı.

Ünye Off-Road Spor Kulübü'nün geleneksel 4. Off Road Yarışları bu yıl Ünye Havaalanı çevresinde yapıldı. İlk iki yarışı İnkuer Çet Dağı'nda, 3.'sü Tekkiraz Karaarmut Tepesi'nde yapılan yarışların 4.sü yoğun katılımla gerçekleşti.

Bu yıl Ünye Kaymakamlığı ve Ünye Belediye'nin destekleriyle düzenlenen yarışlara Türkiye'de farklı illerden olmak üzere 24 kulüpten sporcular katıldı.

Karadeniz Bölgesi'nde en büyük Off-Road şenliğini Ünye'de yaptırma fırsatı veren kulübü tebrik eden Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Off - Road sporunun adrenalin dolu keyifli bir spor dalı olduğunu söyledi. Başkan Çamyar, "Off Road pisti muhteşem, çok keyifli. Off - Roadın bir özelliği yardımlaşma demek. Hatta seyircilerden de çizgi dışına çıkan yarışlara yardımların olduğu bir yarışma tipi. Of Road kelime anlamı itibariyle baktığımızda yol dışı demek; yolun dışarısında yapılan yarış aslında ama kuralları ve çizgileri olan, yardımlaşmayı gerektiren bir yarış. Yarışın sonunda dostların birbirleriyle el sıkışıp, tokalaşıp, bunlarla birlikte adrenalin dolu bir sporu icra etmenin mutluluğunu keyfini yaşadıkları bir yarış" dedi.

ULUSLAR ARASI HEDEFLENİYOR

Ünye Off - Road Yarışları'nı ulusal boyuta taşımayı istediklerini belirten Başkan Çamyar, "Hedefimiz Off-Road yarışlarını önümüzdeki yıl da yerel ölçekli düşünüp, 2016 yılında bu sporu ulusal dalda gerçekleştirip Ünye'mizin tanıtımına katkı sunmasını sağlamak. Ünye Belediyesi olarak bu anlamda yapılacaklar noktasında bize düşen ne varsa, kulübe her türlü desteği vermeye hazırız" diye konuştu.

Ünye Kaymakamlığı ve Ünye Belediyesi'ne destekleri için teşekkür eden Ünye Off Road Kulübü Başkanı Alper Argan, "Parkur ihtiyacımız ve sıkıntımız vardı. Parkur ihtiyacımızı da Ünye Kaymakamımız Mustafa Demir, Ünye havaalanını şenlik yapmak üzere bize tahsis etti, kendilerine teşekkürlerimi sunuyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, yarış pistinde ciple bir tur attıktan sonra yarışların startını bayrakla verdi.

Yağmurlu hava ve çamurlu zemine rağmen heyecanlı, kıyasıya çekişmeli geçen adrenalin dolu yarışta 24 araç üç ayrı parkurda yarıştı. İlk parkurda iki yarışmacı araçları arızalanınca yarışa devam edemezken, ikinci parkurda ise bir araç daha bozuldu ve geriye kalan 21 araç üçüncü parkurda kıyasıya mücadeleye devam ederken bir araç balatalarından çıkan kıvılcımlar nedeniyle yanmaktan son anda kurtarıldı.

Başkan Çamyar yarışlara katılımlarından dolayı off-Roadculara birer plaket hediye etti.

Çekişmeli geçen yarışma sonucunda hakem heyeti yarışmada dereceye girenleri açıkladı.

S1 Yarışlarında Ordu Gezenbilir Off Road Spor Kulübü'nden Pilot Ümit Şentepe ve Co Pilot Metin Şahin birinci (Ordu), İstanbul Boğaziçi Off Road Spor Kulübü'nden Pilot Barbaros Duman ve Co Pilot Kaan Bilgin ikinci (İstanbul), Ünye Yunus Emre Off Road Spor Kulübü Pilot Selim Sezer ve Co Pilot Cihan Başbay (Ünye) üçüncü oldu.

S2 Yarışlarında Ünye Yunus Emre Off Road Spor Kulübü'nden Pilot Alper Argan ve Co Pilot Ahmet Usta birinci (Ünye), Gölköy Off Road Spor Kulübü'nden Pilot İsmail Garip ve Co Pilot Engin Garip ikinci (Gölköy), Eksi Kars Off Road Spor Kulübü Pilot Tarık Yılmaz ve Co Pilot Yusuf Tarabu (Kars) üçüncü oldu.

Genel klasmanda Ünye Yunus Emre Off Road Spor Kulübü'nden Pilot Alper Argan ve Co Pilot Ahmet Usta birinci (Ünye), Gölköy Off Road Spor Kulübü'nden Pilot İsmail Garip ve Co Pilot Engin Garip ikinci (Gölköy), Eksi Kars Off Road Spor Kulübü Pilot Tarık Yılmaz ve Co Pilot Yusuf Tarabu (Kars) üçüncü oldu.

Yarışları izlemeye Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ünye Belediye Başkan Yardımcısı Murat Ocak, Ak Parti Ünye ilçe Başkanı Adem Çalık, bazı belediye meclis üyeleri, çok sayıda yarış sever katıldı. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ünye Kaymakamlığı Ahmet Çamyar Gölköy Kars Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title