Haberler

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt Açıklaması

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, milletvekilliği ile belediye başkanlığı arasında çok büyük farkların olduğunu söyledi.

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, milletvekilliği ile belediye başkanlığı arasında çok büyük farkların olduğunu söyledi.

Kentte yayın yapan bir yerel televizyonda konuşan Başkan Kurt, milletvekilliği ile belediye başkanlığını kıyasladı. Kurt, milletvekilliğini, "bir disiplin içinde olan, gerçekleşen bir uygulama" olarak nitelendirerek, "TBMM çalışma koşulları, belediye başkanlığı çalışma koşullarına göre çok daha rahat, çok daha uygun. Belediyede siz başkan olunca yönetici pozisyonuna geçiyorsunuz, karar mekanizmasındasınız ve meclisi yönlendiriyorsunuz. Belediye çalışanlarını yönlendiriyorsunuz. Bazı konularda karar veriyorsunuz. O nedenle hem emeği hem sorumluluğu çok, yorucu bir çalışma ama o derecede de insanı tatmin eden bir çalışma. Bu aradaki farktır. Biz seçime girip belediye başkanlığını tercih ettiğimize göre burada çalışmayı da göze aldık demektir" dedi.

"GENELDE SİYASETÇİLER ENKAZ DEVRALDIK GİBİ SÖYLEMLER DERLER AMA BEN ÖYLE YAPMADIM"

"Genelde siyasetçiler enkaz devraldık gibi söylemler derler ama ben öyle yapmadım, yapmayacağım" diyen Kurt, "Bizim devraldığımız belediye 380 bin nüfusa hizmet eden 150 milyon bir bütçeye bağlanan ve yaklaşık bu bütçenin 70-75 milyonu yatırıma ayrılan uzun vadeli ve kısa vadeli borçları yaklaşık 100 milyon olan normal şartlarda kadrosunda bulunması gereken elemanları çalıştıramayan çünkü kadrosunu kendisi belirleme yetkisi olmayan bir belediye. Ama bizim karşı olduğumuz taşeronlaşmayı ön plana çıkaran bir belediye aldık. Bin civarında taşeron işçisi var ama 400 civarında da kadrolu işçi ve memuru var ama bin 400 civarında 85 mahalleye hizmet etmekte olan bir Odunpazarı devraldık. Seçim öncesi söylediğimiz eksiklikleri gördük ve doğru söylediğimizi anladık. Bu konuyu dillendirmiyoruz bunu çözmek bizim işimiz. O aksaklıkların tamamını çözeceğiz. Tabi aldığımız belediyenin olumlu yanları da var. Dürüst ve samimi çalışan pek çok görevlisi var. İşini bilen insanlar da var içlerinde. ve bizimle çalışmayı, çalışabilmeyi kabul eden arkadaşlarımızla da yola devam ediyoruz.

"1-2 AY İÇERİSİNDE NORMAL DURUMA DÖNERİZ"

Başkan Kurt, şuanda borç ödediklerini ve 1-2 içerisinde normal duruma dönmeyi planladıklarını aktararak, "Almış olduğumuz belediyenin bütçesi bizden önceki belediye tarafından yapılmış. Belki ek bütçe yapabiliriz. Çünkü 42 mahalle köy oldu. Şuna inanıyorum yapılan borçlanmalar Odunpazarı'na yatırım içindir aslında ama biz zaman zaman farklı borçlanmaları gördük. Bunu kendi kuralları içerisinde gerekli yollarla çözeceğiz. Bizim şu an hizmet nedeniyle yapılan borçlanmalar var. Bunu da kısa sürede karşılayarak alacaklılarımızı rahatlatmak lazım. Biz avukat arkadaşlarımıza söyledik. Onlar şimdi alacaklı arkadaşları davet ediyor. Uzlaşma yoluna gidiyoruz. Borçları ödemeye devam ediyoruz. Onlar bizi aramadan biz onları arıyoruz ve ilk adımı biz atmış oluyoruz. Borcumuzu bir plana bağlamayı planlıyoruz. Borç yapılandırmasını gerçekleştirsek 1-2 ay içerisinde normal duruma döneriz" diye konuştu.

"BEKLEDİĞİM TABLO BU DEĞİLDİ"

"Beklediğim tablo bu değildi" diyen Kurt, şöyle devam etti:

"Aradığımızı aradığımız yerde bulabiliriz diye düşünüyorduk. Gayet doğal bir biçimde insanlara yaklaşımımız nedeniyle karşı tarafın da bu konuda bize sıcak olabileceğini düşünüyorduk. Kısmen bazı konularda o sıcaklığı yaşamadık. Ama belediyemizde bulunan çalışma arkadaşlarımız ilgi gösterdi. ve onların samimi duygularıyla birlikte bu işi devam ettirmeye çalışacağız. Odunpazarı Belediyesinin bu kadar dağınık birimlerde çalıştığını tahmin etmiyorduk. Ama şu anda 29 yerde hizmet biriminin olduğunu öğrendim. Daha derli topludur diye düşünüyordum. Yapılan çalışmalarda işlerin daha verimli olabileceğini düşünüyordum. Bu konuda yeterli bulmadım."

"İŞSİZLİK VE TEMİZLİK EN ÇOK ŞİKAYET EDİLEN KONULAR"

Çok büyük oranda işsizlik olduğunu bir kere daha anladığını ve gördüğünü ifade eden Kurt, "3 bini aşkın başvuru aldık. Tabii bunun karşılanması mümkün değil. 3 bini geçen bu iş başvurusunun yüzde 70'i üniversite ve Yüksekokul mezunu. Bu Türkiye'de çok büyük bir işsizlik olduğunu gösterir. Şu anda park bahçelerde çalışacak işçiye ihtiyacımız var ama çalıştıracak işçi bulmakta zorlanıyoruz. Müracaatların hepsi üniversite ve yüksekokul olduğu için. Ben teklif edemiyorum. Üniversite mezunu bir insana gel park bahçelerde çalış demek bir hakarettir. Bu konuda çok hassas oluyorlar ondan bunu söylemek bile çok zor geliyor bana. Bu çok büyük bir sorun. Türkiye'nin sorunu ama Eskişehir'de daha büyük bir sorun. Odunpazarı halkının şikayetlerinin büyük bir bölümü temizlikle ilgili. Geri dönüşümle ilgili. Bu konuda Odunpazarı Belediyesi olumlu çalışmalar yapmış ve bizde devam ediyoruz geliştirerek. Halkımızın da bize destek olması ve bilinçlenmesi gerekli bu konuda. En çok sıkıntı bu izinsiz atık toplayanlarda. Bu kişiler süreci sekteye uğrattığı için bu konuda da bir çalışma yapılaması gerektiğini düşünüyorum. Bir eğitim çalışması yapılmalı. Başka bir eksik, belediyenin yaptığı çalışmaların halk tarafından bilinmesi ile ilgili sıkıntılar olduğunu görüyorum. Bunu da aşacağımıza inanıyorum" ifadelerini kullandı.

"ÖNCE ÇALIŞANLAR İÇİN KREŞ - BÜYÜK BİR MUTFAK İNŞAATINA BAŞLIYORUZ"

Başkan Kurt, yapacakları bazı projelere de değinerek, "Temizlik, geri dönüşüm, çevre, yürütülmesi gereken konular olacak. Yönetime katılım, mahalle meclislerinin katılımı, kuruluş ve odalarla iyi bir iş birliği ama en önemlisi tasarruftur. Biraz savurgan bir yapı var. Doğru yatırım doğru yer doğru para doğru zamanda belediyede her işin yolu yöntemi belli olmalı. Biz şeffaf bir biçimde bilgisayara geçmek suretiyle herkesin görebileceği takip edebileceği işleri yapmak bizim görevimizidir. 5 yılın sonunda hedef Odunpazarı belediyesinde kağıt olmamalı mesela. Bunu becerebilirsek bir orman kazanmış oluruz, farklı bir çizgidir. Herkes bizi denetleyebilsin bu konuda açığız, kendimize ve kadromuza güveniyoruz. Bu dönem içerisinde çocuklar ve kadınlar için çok önemli işler yapmamız gerekiyor. Seçim öncesi çok konuştuk bunları şimdi ilk işimiz Odunpazarı çalışanları için bir kreş. Çalışanlarımızın 140 tane çocuğu var; bunların tamamına getiremesek bile çok kısa sürede bir kreş yapımına başlıyoruz. Çalışanlarımızın yine yemek ihtiyacını karşılayacak bir formül bulmamız gerekir. Onun için de bir mutfak inşaatına başlıyoruz. Büyük birimlerimiz için de yemekhane yapım çalışmalarımız başladı" diye devam etti.

"KAPALI PAZAR ÇALIŞMALARIMIZ BAŞLADI"

Kurt, kapalı pazarlarla ilgili talimat verdiğini ve çalışmaların başladığını da açıklayarak, açık pazarlar için de belirli aparatların tamamlanmasının gerektiğini, onları da en kısa zamanda gerçekleştireceklerini kaydetti.

"5 YIL SONRA ODUNPAZARI NEREDE DİYE KİMSE SORMAYACAK"

5 yıl içerisinde çok şeyin değişeceğine dikkat çeken Başkan Kurt, şunları söyledi:

"5 yılın sonunda örneğin Mardin'e gittiğinizde ben Odunpazarlıyım derseniz Odunpazarı'nın nerede olacağını bilecekler. Odunpazarı'nın nerede olduğunu sormayacaklar. En büyük hedefimiz. Biz yaptığımız işi iyi yapmamız gerektiğini düşünüyoruz ve 380 bin kişilik bir bölgenin tanınması gerektiğini düşünüyorum. Bugün Karşıyaka'nın ve Kadıköy'ün yerini bilmeyen yok. Odunpazarını bilmeyen çok. Beypazarı biliniyor ama Odunpazarı denilince rakam o kadar yok."

"NEVZAT ÖNDER ÖZÜR DİLEDİ"

Kurt, geçtiğimiz aylarda çok tartışılan mehter takımı konusuna da açıklık getirerek, "Odunpazarı Belediyesinin mehteran takımı yoktu, yokmuş. Kayıtlarda da kurulduğuna konser yaptığına dair bilgiler yok. Ondan olmayan bir şeyi kapatma gibi bir durumumuz yok. Ben göreve geldiğim günlerde, emniyet müdürlüğü bizden mehteran takımı istedi. İlgili birimdeki arkadaşla görüştüm mehteran takımımız var mı diye. O arkadaş da yok dedi. Yoksa bizimle ilgili o dedikoduların hiçbiri doğru değildir. Milli değerlere saygımız sonsuz. Hatta zaman zaman değerlerimizin yaygınlaşmasını destekleyenlerden birisiyim. Bizi yıpratmak içi yapılan bir şeydir. Sayın Nevzat Önder de başlamış bu konuda verip veriştirmeye. Sonradan ziyarette bu konunun aslını öğrendi ve özür diledi" dedi.

"KAFALARI KARIŞTIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Önceki Başkan Burhan Sakallı'nın atadığı müdürlerle çalışmakta bir sakınca görmediğini ve kafaları karıştırmaya devam edeceklerini de kaydeden Kurt, şöyle konuştu:

"Gazeteler yazıyor. Evet, sorgulamak bana düşmez. Biz bir ekibiz. 20 belediye meclis arkadaşım var. Benimle beraber 21. Biz kader birliği yapmış ortak bir hedef doğrultusunda adım atmış arkadaşlarız. Tümü beni kendilerinin lideri olarak kabul ediyor. Ama yaptığım bütün değerlendirmeleri arkadaşlarımla konuşarak tartışarak yaparım. Şimdi gazetelerde diyorlar ki vay dosyalar inceleniyor. Evet, doğrudur; biz bir konuyla ilgili bir değerlendirme yaptığımız zaman o konunun uzmanı arkadaş kimse dosyayı ona veriyoruz incele diye. Burada bir sıkıntı yok. Asla ve asla o arkadaşlarımdan gizli bir şey yapmam. Kaldı ki onlar bana iyi niyetle yardım etmek için uğraşıyorlar ve doğruları bulmak için çalışıyoruz. Benim yapacağım bir hata bir yanlış onları da bağlayacak. O nedenle buna birlikte karar veririz. Bu konuda emek ve zaman harcayan arkadaşlarımız en az 10 kişi. Şimdi 10 kişiyi başkan yardımcısı yapamayacağımıza göre bunların bir başkan yardımcısı yarışında olduğunu ima etmeye çalışmanın insafsızlık olduğunu düşünmekteyim. Aralarından en az 3'ünü başkan yardımcısı yapabiliriz. Benimle her gün emek harcayıp bana her gün rapor veren 10 tane arkadaşım var. Kimisi mühendis kimisi yönetici kimisi teknik adam hepsi o konularda bana bilgi veriyorlar. Bizi eleştirmek için bir şey bulamadıkları için sanırım bu yolla eleştirmeyi düşündüler. Bu bizim demokratlığımızı dayanışma içinde olduğumuzu gösterir. Bu konuda biz halimizden memnunuz. Memnun olmamız başkalarını rahatsız etmesin. Biz böyle devam edeceğiz. Biz şu anda belediyeyi tanımaya çalışıyoruz. Biz dışarıdan adam aramayacağız bu arkadaşlarla çalışmaya devam edeceğiz. Hukuku bilen hukuk komisyonunda imarı bilen imar komisyonun da ve dolayısıyla da kendi alanlarındaki konularda uzman olan arkadaşlarımız hepsi danışmanım benim. Biz uzlaşmacı bir anlayışta olduğumuz için Burhan Beyin atadığı müdürlerle çalışmakta bir sakınca görmüyoruz. Biz kafaları karıştırmaya devam edeceğiz. Bu alışılagelmiş uygulamaların doğru olamayan kısımlarını hayata geçirmeyeceğiz. Son olarak halkımızın belediyeyi kucaklamasını istiyoruz, yapılacak her iş vatandaşın yararına olmalıdır. Onlar bizi uyarsınlar, hiç kompleksimiz yok. Yeniden gözden geçirip yanlışımızdan dönmesini biliriz. Kibir böbürlenme bizde olmaz. Odunpazarı Belediyesi halkla iç içe olacaktır." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Odunpazarı Belediyesi Kazım Kurt Eskişehir Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (1)

Selami karakaşoğluavselamikarakas@hotmail.com:

Başkan beyin açıklamalarını belli şeyleri aşmış, kompleksi olmayan, birikimli bir idarecinin samimi beyanları olarak değerlendiriyorum..yetkisiyle birlikte sorumluluğunu üstlendiği görevi yapacağı intibaını veriyor.başarılar dileriz.(başkan beyle tanışıklığım yoktur, hangi partiden olduğunu araştımadım. Buna gerekte görmedim) av. Selami -Konya

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title