Haberler

Ödemiş'te Kaldırımlar Engelliler İçin Düzenleniyor

Güncelleme:

Ödemiş Sağlık Yüksekokulu ve Ödemiş Belediyesi'nin işbirliği ile başlatılan Engelsiz Kaldırımlar Projesi'nin ilk uygulaması tamamlandı.

Ege Üniversitesi Ödemiş Sağlık Yüksekokulu ve Ödemiş Belediyesi'nin işbirliği ile başlatılan Engelsiz Kaldırımlar Projesi'nin ilk uygulaması Atatürk Caddesi üzerinde tamamlandı.

Ödemiş Belediyesi Fen İşleri Ekipleri'nce Atatürk Caddesi'nde Sağlık Yüksekokulu ve Cep Sineması'nın önünden Kızılay Kan Merkezi'ne kadar olan kaldırımlara, görme engellilerinin yürüyüşünü kolaylaştıran bordürler döşendi. Görme engellilerin baston ile temas ederek kaldırımı ortalayıp yürümelerini sağlayan bordürlerin, ilçedeki diğer caddelerde de uygulanması için çalışma başlatıldı.

Projeyle ilgili dün Ödemiş Belediye Fen İşleri Müdürü Mehmet Urtimur, Sağlık Yüksekokulu öğretim görevlisi Nazmiye Çıray Gündüzoğlu ve öğrencilerin katılımıyla basın toplantısı düzenlendi.

Cep Sineması önünde yapılan basın toplantısında proje grubu adına açıklama yapan öğrencilerden Özge Beyaştaş, projedeki amaçlarının engellilerin toplumun ayrı bir kesimi olmadığını göstermek olduğunu ifade ederek, "Engellilerimiz toplumun bütünleşmiş parçalarından biri. Bunu hissettirmenin yolu da bireylerin çevreye ulaşabilirliğini en kolay şekilde sağlamaktır. Çünkü görme engellilerin de ihtiyaçları diğer bireylerle aynıdır. Bunun için öğretim görevlisi Nazmiye Çıray danışmanlığında arkadaşlarımız Alim Eker, Ayşegül İdil, Bilge Öztürk, Kinem Koçak, Mürşide Toper, Nurdem Vurucu, Pelin Turunç, Sevde Aytaş ve Tuğçe Kızıl'ın katkılarıyla bu projeyi geliştirdik. Belediyemizin de katkılarıyla görme engellilerimizi uyarıcı ve yönlendirici bordürlerin Atatürk Caddesi'ne döşenmesini sağladık. Burada bunun sevincini yaşıyoruz. Dileğimiz bu projenin ilçe geneline yayılması ve tüm kaldırımların engel çıkarmayan hale dönüşmesidir" diye konuştu.

Fen İşleri Müdürü Urtimur da, "Bu proje ilçe merkezimiz adına bir başlangıç. Öğrencilerimizi bu konudaki duyarlılıklarından ötürü kutluyorum. Bundan sonra da ilçemizin kaldırımlarını bu şekilde dizayn ederek etap etap tüm kaldırımları görme engellilerimizin rahatlıkla yararlanacağı bir hale dönüştüreceğiz" dedi.

Atatürk Caddesi'ndeki bu uygulamadan ilk faydalanan görme engelli Gürsel Şen ise hem öğrencilere, hem de belediyeye teşekkür etti. Belediyenin daha önce hizmete sunduğu Engelsiz Kahve'nin ardından, öğrencilerin de engelsiz kaldırımlar projesi geliştirmesinin çok anlamlı olduğunu dile getiren Şen, görme engellilerin yürürken yardımcısı olacak bu bordürlerin ilçe geneline yayılmasının büyük bir hizmet olacağını ifade etti. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ege Üniversitesi Atatürk Caddesi Kızılay Ödemiş Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title