Haberler

Ödemiş Ovasında Arpa Silajı Hareketliliği

Hayvancılıkta önemli bir noktaya gelen İzmir’in Ödemiş ilçesindeki üreticiler, yılda iki kez yetiştirilen arpa silajları ile adeta rahat bir nefes aldı.

Hayvancılıkta önemli bir noktaya gelen İzmir'in Ödemiş ilçesindeki üreticiler, yılda iki kez yetiştirilen arpa silajları ile adeta rahat bir nefes aldı.

Ödemiş ilçesi, son yıllarda hayvancılıkta önemli bir noktaya ulaştı. Üreticiler, yılda iki kez yetiştirilen arpa silajları ile de rahat etti. Maliyeti mısır silajına göre ucuz olan arpa silajının, sütte verimliliği artırdığı kaydedildi. Üretici Mehmet Köşktepe, ilçesinin hayvancılıkla ilgili önemine vurgu yaptı. Köşktepe, "Ödemiş son 10 yılda tarım ürünlerinin para etmemesi, pamuğun, tütünün, susamın, çavdarın, karpuzun, biberin bitirilmesi bunun yanında geçtiğimiz yıllar içinde patatesin de para etmemesinden dolayı birçok çiftçi hayvancılığa geçiş yaptı. Aslında birinci sınıf tarım arazisi olan Ödemiş ovasında hayvancılığın yapılması tarlalara sadece mısır, şalgam, arpa ekilmesi ne kadar mantıklı bilemiyorum. Ancak çiftçi çaresizliğinden ve çıkış yolu aramasından dolayı hayvancılığa yöneldi. Çiftçi bir ilçe olduğumuz içinde hayvancılığımız bir anda aşırı büyüdü ve Ödemiş'e küçük Hollanda denilmeye başlandı" dedi.

Köşktepe, arpa silajının üreticilerin imdadına yetiştiğini ifade ederek, "Hayvancılar özellikle bahar döneminde kaba yem problemi çekiyor. Burada devreye arpa silajı giriyor. Eskiden hayvancılığın aile hayvancılığı olduğu dönemde arpa ekilir kurutulur hayvana kaba kuru yem olarak zaman zaman verildi; ancak şimdi hayvan sayısının artması ile mısır silajından sonra en popüler gıda maddelerinden biri de arpa silajı oldu. Arpa, Kasım ayında ekildikten sonra kış boyunca yağmurlarla kendisini yetiştiriyor. Bugün gidin tüm çiftliklere bakın mısır silajı ya bitmiş ya da bitmek üzeredir. İşte böyle bir zamanda arpa silajı hasadı yapılıyor ve mısır silajının yerini dolduruyor." - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ödemiş İzmir Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title