Haberler

Ödemiş Müzesi Türkiye'deki En Önemli 35 Müzeden Biri

İzmir’in Ödemiş ilçesinde, 18 Mayıs Müzeler Günü düzenlenen törenle kutlanırken, Ödemiş Müze Müdürü Feride Kat, kentteki müzenin Türkiye genelinde önemli 35 müzeden biri olduğunu söyledi.

İzmir'in Ödemiş ilçesinde, 18 Mayıs Müzeler Günü düzenlenen törenle kutlanırken, Ödemiş Müze Müdürü Feride Kat, kentteki müzenin Türkiye genelinde önemli 35 müzeden biri olduğunu söyledi.

Ödemiş ilçesinde, müze içerisinde Müzeler Günü nedeniyle etkinlikler düzenlendi. Çeşitli halk oyunları gösterilerininde sunulduğu programda konuşan Müze Müdürü Feride Kat, Ödemiş Müzesi'nin Türkiye genelinde önemli 35 müzeden biri olduğunu söyledi. Kat, "Ödemiş müzemiz geçtiğimiz yıllarda en modern şekilde restore edilerek kapılarını sizlere yenilenen yüzüyle açmıştı. Müzemiz bugün Türkiye'deki 35 müzeden biri olarak bakanlığımız tarafından uygun görüşmüş ve akşam saat 23.00'e kadar açık kalacaktır. Müzemizin oluşmasında en büyük değerimiz ise müze yapımı için bu alanı bağışlayan eski Ödemiş Belediye Başkanlarından Mutahhar Şerif Başoğlu'dur. Mutahhar Şerif Başoğlu bu alanı bağışladığı için buradayız. Böyle önemli bir günde de kendisini tekrardan anıyorum. Müzemizde sikke bölümleri ve etnografya bölümlerimiz önem taşımaktadır. Katılımlarınızdan dolayı herkesi teşekkür ediyorum" dedi.

Törene, İlçe Kaymakamı Celil Ateşoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Ramazan Çankaya, İlçe Jandarma Komutan Vekili Üsteğmen Orçun Binay, Müze Müdürü Feri Kat, Emekli Başkonsoluns Ülkü Başsoy, Ressam Mustafa Ali Kasap, Çamur Ustası Şükrü Ulusu, daire amirleri, müze görevlileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Ödemiş İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title