Haberler

Odabaşı'nın Karikatür Sergisi Diyarbakır'da Açılıyor

Karikatürist Avni Odabaşı, 22 yıl aradan sonra doğduğu kent olan Diyarbakır’da sergi açıyor.

Karikatürist Avni Odabaşı, 22 yıl aradan sonra doğduğu kent olan Diyarbakır'da sergi açıyor.

Karikatürist Avni Odabaşı, 40 çalışmasının yer aldığı sergiyi, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle 14 Mart Cumartesi günü sergi salonunda açacak. Çizgilerinde düşünce özgürlüğü, insan hakları ihlalleri, 12 Eylül askeri darbesi, Kürt sorunu gibi politik ve toplumsal meselelere dikkat çeken Odabaşı'nın 40 çalışmasının yer aldığı sergi, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi sergi salonunda, saat 15: 00'da açılacak.

"Karikatürcüler derneği" üyesi olan Odabaşı'nın karikatürleri, Amerika'nın Türkiye'de çıkardığı "Dateline Turkey", Yunanistan'ın "Anti ve Pontiki", Küba'nin "Detede", Kıbrıs "Akrep" dergilerinde, Almanya'nın "Frankfurter Rundschau" ve "Die Tageszeitung" gazetelerinde ve Fransa'nın "Amnesty Internatonal" broşürlerinde, İtalya'nın "Premio Satira Politica",Kore'nin "Taejen" karikatür albümlerinde eserleri yayınlandı. İtalyan göçmen dergisi "Emigrato"nun düzenlediği "Göçmenlik ve Mizah" konulu uluslararası karikatür sergisindeki bir çalışması, kartpostal olarak basıldı. Ulusal ve uluslararası yarışmalarda 4 ödül aldı. Özgür Politika ve Rüdaw, Evrensel gazetelerinde çalıştı.

Sanatçı yaşamını halen Almanya'nın Köln şehrinde sürdürüyor.

Öte yandan serginin 24 Mart'a kadar açık kalacağı öğrenildi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Almanya 14 Mart Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title