Haberler

‘Öcalan’a Çok İhtiyacımız Var’

Güncelleme:

Türkiye, 12 Eylül'de Anayasa Değişiklik Paketini Oylamaya Hazırlanırken Şok Bir Ses Kaydı Ortaya Çıktı.

Yargıtay Üyesi Hamdi Yaver Aktan'a ait olduğu iddia edilen ses kaydında kan donduran ifadeler yer aldı. Şok ses kaydında BDP ile görüşüldüğü ve KCK operasyonlarıyla korkutularak Referandum'da hayır oyu kullanmaları için ikna edilmeye çalışıldığı aktarıldı. Referandumda halka güvenilmemesi vurgusu yapılan ses kaydında, CHP'nin BDP'nin elinden tutması istenirken, "Abdullah Öcalan'a çok ihtiyaç var. Tam bir kaos olsun, bu kaostan ben yararlanırım" ifadeleri dikkat çekti.

HSYK'NIN BİRŞEY YAPMA ŞANSI YOK

Bugün Gazetesi'nde yeralan haber şu şeklide: Görüntü paylaşım sitesi Dailymotion'da yayınlanan ses kaydının gündemini referandum oluşturuyor. Yargıtay 8. Ceza Dairesi üyesi Aktan'a ait olduğu iddia edilen ses kaydında Yargıtay Üyeleri Y.U. ve F.A.'nın olduğu öne sürülüyor. Üç bölümden oluşan ses kaydının en dikkat çeken bölümü Aktan'ın "Öcalan'a ihtiyacımız var" sözlerinin yer aldığı bölüm oldu. Referandum'dan 'evet' çıkması halinde Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun bundan sonra bir şey yapma şansının olmadığını belirten Yargıtay Üyesi'ne Aktan, "Bitti artık. Bunları referandumda yeneceksin" karşılığını veriyor.

BU HALKA ÇOK GÜVENME!

Yargıtay üyesinin "Referandum'da çok güvenme abi, bu halkÖ" sözlerine Aktan, "Yok canım ben de güvenmiyorum. Kürtleri gözden geçirmek lazım, Kürtlere ihtiyaç var. Abdullah Öcalan'a çok ihtiyaç var şimdi" diyor. Diğer üyenin 'Çok çabuk işbirliği içine giriyorlar" sözleri üzerine Aktan söylediği, "Şimdi bak, Kürtler, istediklerini almak için diretecekler. Ulan batıyorlar ya, anayasaya, tam bir kaos olsun, bu kaostan ben yararlanırım. Turgut Beye dedik ki ya, Demirtaş'la görüştü, onlar da bir iki açıklama yaptı. Ben birkaç yerde de söyledim, askerlere de söyledim; bunlara ihtiyacımız var. Yani, evet dediği anda gidiyor bu iş!" ifadeleri dikkat çekiyor.

DEMİRTAŞ'LA GÖRÜŞME

Ses kaydının diğer bölümünde ise referandumda BDP'nin hayır cephesinin yanına çekilmesi üzerinde duruluyor. Deniz Baykal'ın geç kaldığını ve inandırıcılığını kaybettiğini belirten üyeye, Aktan, referandum sürecinde BDP'nin önemli olduğuna işarete diyor. Cihaner'in avukatı Turgut Kazan ile görüştüğünü ifade eden Aktan, Kazan'ın Demirtaş'la görüştüğünü belirterek, "Ulan KCK falan diye canınıza okuyacaklar" sözleriyle ikna etmeye çalıştıklarını aktarıyor. Bunun üzerine BDP'nin "Biz yargıyı siyasallaştıracak şeyde yokuz" diyerek boykot kararı aldığını anlatılıyor.

CHP, BDP'NİN ELİNDEN TUTMALI

CHP'nin BDP'nin elinden tutması gerektiğini vurgulayan Yargıtay üyesi Y.U'ya Aktan, "Tabi yaa" diyerek destek çıkıyor. BDP'nin kendilerine lazım olduğunu belirten Aktan, muvazzaflarında olduğu bir toplantıda bu görüşünü dile getirdiğini ifade ediyor. Konuşma söyle devam ediyor:

YU: Yanına çekmesi lazım. Artık bunun şeyi yok yani. Korkulmasına da gerek yok.

HYA: Eski, milletvekilleri ...

YU: Ve bunların % 99,9'u CHP yanlısı sosyal demokrat insanlar.

HYA: Tabi

YU: Yani Kürtlerin şeyi değil, Kürtlerin yobaz kesimi değil yani

HYA: Dedik ya CHP milletvekillerine. Yav

YU: Zorla bunların şeyine iterlerse kötü olur.

HYA: Röportajda bunları Leyla (Cumhuriyet Gazetesi muhabiri) hanıma söyledim, bunları yazmayın, kapat. Biz aynı görüşteyiz. Dedim niye terk ediyorsunuz. Bizim yapmamız lazım bu işleri.

YU: Yani kucaklamaları lazım yani. Şu veya bu şekilde.

HYA: Turgut beye dedim sen görüşüyorsun. Bunlarla görüştü, gurupta falan gitti. Dedim bunu şey yapın. Referandum reddedilirse bu sayede reddedilir. Başka türlü olmaz dedim. Bu çok önemli dedim. Bundan geriye adım atılmaz.

YU: Evet, evetÖ Birlik beraberliği sağlamak zorunda.

HYA: Geçen muhaliflerle yemekteydim, muvazzaflar da vardı. Bir de sivilden bir kişi daha vardı. Onlara söyledim. Mümkün değil dedim yani. Bu

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Haberler

Pendikspor ve Fatih Karagümrük Süper Lig'e veda etti

Pendikspor ve Fatih Karagümrük Süper Lig'e veda etti

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

İstanbul'da polislere ateş açan magandalardan birisi öldü, diğeri hastanede

İstanbul'da polislere ateş açan magandalardan birisi öldü, diğeri hastanede

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan: Görüntüler 7 yıl öncesine ait, tamamıyla aile ortamı

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan: Görüntüler 7 yıl öncesine ait, tamamıyla aile ortamı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title