Haberler

Objektiften Tuvale Nostalji" Sergisi

Fotoğraf sanatçısı Ara Güler'in objektifine yansıyan kareleri tuvale aktaran Prof. Dr. Erol Deran'ın yağlı boya çalışmalarının yer aldığı sergi açıldı.

Fotoğraf sanatçısı Ara Güler'in objektifine yansıyan kareleri tuvale aktaran Prof. Dr. Erol Deran'ın yağlı boya çalışmalarının yer aldığı sergi açıldı.

Bebek'teki Almelek Sanat Galerisi'nde izlenime sunulan "Objektiften Tuvale Nostalji" başlıklı sergide, 16 fotoğraf ve resim bulunuyor.

Serginin açılışının ardından AA muhabirine açıklama yapan Deran, Güler'in, İstanbul'un yok olan kültürünü çektiği fotoğraflara yansıttığını ve bu eserleri yağlı boyaya aktarmak için iki yıl çalıştığını söyledi.

İstanbul'un unutulan yüzünü tuvale aktarırken duygulandığını ifade eden Deran, şöyle konuştu:

"Gayem, İstanbul'a bir hizmet sunmaktı. Ara Güler, İstanbul'un fotoğraflarını çekmiş ve unutulmaz kareleri bizlere yansıtmıştı. Günümüzde Arnavut kaldırımı bulmak, sokaklarda eşek sırtında yoğurtçu görmek imkansız. Fakat Güler'in fotoğraflarında o eski İstanbul'u yaşıyorsunuz. Onlara bakınca sizi eskiye götüren anları hatırlıyorsunuz. Ben de bu nostaljiyi yağlı boya çalışmalarıyla tuvale aktarmak istedim. Umarım bu şehre bir katkımız olur."

Açılışına, Ara Güler'in yanı sıra çok sayıda davetlinin katıldığı sergi, 18 Nisan'a kadar gezilebilecek.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Ara Güler İstanbul Bebek Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title