Haberler

Erdoğan Obama'ya YPG ve PKK Uyarısı! Silah Giderse Vururuz

Güncelleme:

Erdoğan Obama'ya "ABD'nin silahları PKK'dan çıkarsa YPG meşru hedef olur" uyarısı yaptı. 2 lider Suriye'de geçiş süreci ve Esad'ın durumu konusunda da mutabakat sağladı.

G20 Zirvesi kapsamında gerçekleştirilen ikili görüşmelerde gündeme gelen değerlendirmelerin perde arkası ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Barack Obama'nın 70 dakika süren zirvesinde Suriye'nin kuzeyinde faaliyet gösteren, PKK ile ilintili siyasi yapı PYD'nin gündeme geldiği öğrenildi. Tayyip Erdoğan Obama'ya "PYD, PKK'nın Suriye kolu. PYD'ye silah verirseniz bu iş yürümez" dedi.

Erdoğan, ABD tarafından PYD'ye IŞİD ile mücadele için verilen silahların, PYD'nin askeri kanadı YPG üzerinden PKK'ya geçebileceği uyarısında bulunarak, "Suriye'ye gönderilen silahlar PKK'dan çıkarsa YPG bizim için meşru hedef haline gelir" mesajı verdi.

Obama'nın yanıtı da "Hassasiyetinizin farkındayız. Silahların PKK'nın eline geçmemesi için elimizden geleni yapıyoruz" oldu.

"FİİLİ DURUMA GÖZ YUMMAYIZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üzerinde durduğu bir diğer nokta ise PYD'nin Fırat'ın batısına geçme ve Suriye'nin kuzeyindeki kantonları birleştirme girişimi oldu. Erdoğan, "PYD, Suriye'nin kuzeyinde fiili bir durum yaratmamalı" mesajı verdi. 2 liderin Suriye'nin toprak bütünlüğü konusunda da tamamen mutabık oldukları öğrenildi. Görüşmeleri değerlendiren üst düzey bir kaynak verilen mesajların net olduğunun altını çizerken, "Türkiye'nin hassasiyetinin farkındalar. Bundan sonraki süreci yakından izleyeceğiz" değerlendirmesi yaptı.

"ESAD ENİNDE SONUNDA GİDECEK"

Erdoğan ile Obama'nın net mutabakat sağladıkları diğer bir konu ise Suriye'nin geçiş süreci ve 350 bin insanın katili Esad'ın durumu oldu. G20 zirvesi kapsamında ABD, Rusya ve diğer ülkelerle yapılan görüşmelerin perde arkasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan aynı üst düzey kaynak şunları söyledi:

"ABD'liler 'Esad hemen ayrılmayabilir' diyor. 'Ama eninde sonunda gidecek. Hepimiz bunun için çaba harcamalıyız' mesajı veriyor. Türkiye olarak Viyana sürecine temkinli iyimserlikle yaklaşıyoruz. Atılan adımı, gelinen aşamayı ümitvar olarak görüyoruz. Ancak detaylandırılması gerekiyor. Esad'ın olmayacağı konusunda hemfikiriz. Bunun nasıl olacağı konusunda tartışma var. ABD yönetimi, 'Sadece IŞİD'le mücadele edelim Esad öncelik değil' noktasından uzaklaştı. Esad'ın mutlaka gitmesi gerektiği, yoksa IŞİD tehdidinin devam edeceğini kabullendiler."

RUSYA ESAD'LA İLGİLİ POZİSYON DEĞİŞTİRİYOR

Zirvede Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Erdoğan arasındaki görüşmede de Suriye meselesi gündeme geldi. Rusya'nın Esad ile ilgili pozisyonunda değişim gözlendiği ifade edilirken üst düzey bir isim, "Rusya 'Esad mutlaka kalmalı' diye ısrar etmiyor. Ama İran bu konuda daha farklı. Rusya'nın Esad'la ilgili hesapları İran kadar angaje değil" değerlendirmelerinde bulundu. (Kaynak: Sabah)



Kaynak: Haberler.com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Rusya Federasyonu Barack Obama Suriye Dünya Güncel Haberler

Tiyatro ve sinemanın usta isimlerinden Ayten Gökçer hayatını kaybetti

Tiyatro ve sinemanın usta isimlerinden Ayten Gökçer hayatını kaybetti

Ölen turistin küllerini Marmaris'e bıraktılar! Vatandaşların tepkisi Sağlık Müdürlüğünü harekete geçirdi

Ölen turistin küllerini Marmaris'e bıraktılar! Vatandaşların tepkisi Sağlık Müdürlüğünü harekete geçirdi

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

500

Yorumlar (53)

Ayşe:

Kürt düşmanısınız Suriyede Kürtlerin kazanımına tahamülünüz yok.

27
25
yanıtYanıtla
ALİDURA:

DURUŞUNA KURBAN. . KOCA REİS. . BEN ECEVİTİN. BUSH. KARŞISINDA ESAS DURUŞTA EL PENÇE DİVAN DURUŞUNU GÖRENLERDENİM. PARA İSTEMEYE GİTMİŞTİ. . DİLENMEYE. . NERDEEEEEN NEREYE. . KISKANAN VATAN SEVMEZLER ÇATLASIN. .

13
19
yanıtYanıtla
SERKAN:

Reis''i eski liderlerle karıştırmayın. . sizin kafa eski TÜRKİYE''de kalmış. . bülent ecevitin abd başkanı bill clintonun karşısında ellerini ovuşturduğu fotolar çok gerilerde kaldı. . biz koyunsak sizin gibiler balık olur balık hafızası var sizde. . .

10
22
yanıtYanıtla
... j:

Hadi ya sen oradamiydin rahmetli ecevit heryerde beyefendi adamdi yaradilisi oyle herkes kasim pasali olamaz tabii neyse her habere baliklama atlama sonuca bak... putin ne dedi...

yanıt13
yanıt4
SERKAN:

(. . . J):ABD BAŞKANI OTURACAK, BENİM BAŞBAKANIM AYAKTA KARŞISINDA EL OVALAYACAK, BAŞLARIM ÖYLE BEYEFENDİLİĞE, LİDERLİK YAPACAK ADAM GÜÇLÜ OLACAK, SAĞLAM DURACAK. . YORUMA SAZAN GİBİ ATLAMIŞIN SONUNU BAĞLAYAMAMIŞIN, HABER OBAMA İLE İLGİLİ PUTİNİ NERENDEN ÇIKARDIN??

yanıt3
yanıt0
serkan:

Erdoğan lider abi. ABD başkanıyla eli cebinde konuşabiliyor. Harbiden nereden nereye geldik. Takdir ediyorum. Chp den böyle bir lider çıksın onunda hakkını veririz. Ama herkes Tayyip Erdoğanın hakkını vermesi gerekir.

13
15
yanıtYanıtla
akılMobil-IOS:

Adam işiti düşünmüyor pkk yı düşünüyor. Çünkü işit onlargibiya

25
3
yanıtYanıtla
anka:

pkk.azılı.bır.katıl.surusu.ondandır

yanıt0
yanıt0
tr oğlu:

babaların babası sayın cumhur başkanım selam sana biz vurruz dedikmi vurruz okadar

11
16
yanıtYanıtla
çiçek gül:

bekliyoruz bakalim ne halt edeceksınız. . . . vurmayan adam deyildır. .

yanıt6
yanıt1
Tüm 53 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title