Haberler

Obama, Şükran Günü Hindilerini Affetti

Güncelleme:

Amerikalıların Şükran Günü'nü kutlamaları öncesinde düzenlenen geleneksel törene kızlarıyla birlikte katılan ABD Başkanı Barack Obama, iki hindiyi affetti.

ABD Başkanı Barack Obama, Amerikalıların Şükran Günü'nü kutlamaları öncesinde düzenlenen geleneksel törenle iki hindiyi affetti. Yanında kızları Malia ve Sasha ile birlikte, hindileri affetmeden önce espri dolu bir konuşma yapan Obama, 'Aylardır Beyaz Saray'a taşınmak için acımasızca birbiriyle yarışan hindiler varö dedi. Sözlerinin gülüşmeler yol açtığın gören Obama, 'Evet, birileri ne demek istediğimi anladıö diyerek de espriyi patlattı.

"KENDİLERİNE MİNNETTARIM"

Beyaz Saray'da yedinci kez hinddi affettiğine değinerek 'Hindiler uçamaşa da zaman uçup gidiyorö sözleri ile kendisini dinleyenleri kahkahaya boğdu. Obama'nın kızları Sasha ve Malia 'Bak bu iyiydiö diyerek babalarına destek verdi. Obama kızları ile ilgili olarak, "Yanımdalar çünkü onların yanımda olmalarıyla kendimi iyi hissettiğiğimi düşünüyorlar. Yoksa, bu işi yapmam gerektiğine inandıklarından değil. Yaşlandıkça, çocukların size hoş gelmesini daha çok takdir ediyorsunuz. Kendilerine minnettarım" diyerek şakalaştı.

"ABD İKİNCİ ŞANSLAR ÜLKESİDİR"

Beyaz Saray'ın bahçesinde düzenlenen törende, 'Honest' ve 'Abe' adlı hindileri affeden Obama, konuşmasında "ABD, ikinci şanslar ülkesidir. Bu hindiler de ikinci bir şansı hakediyor" dedi. Bazı kişilerin, ABD'de 1963'ten bu yana uygulanan bu geleneği 'saçma' bulduğunu da esprili bir dille anlatan Obama. "Böyle düşünenlere katılmıyor değilim. Ama bu fırsatı, Amerika'ya mutlu Şükran Günü dilemekle değerlendirmekten keyif alıyorum" dedi.

"BU HİNDİLERİ AFFEDİYORUM"

Obama daha sonra, "Bana verilen yetkilere dayanarak bu hindileri affediyorum" diyerek hindileri bağışladı. Şükran Günü, ABD'de Kasım ayının dördüncü perşembesi, Kanada'da da Ekim ayının ikinci pazartesi günü kutlanılan bir bayram.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Barack Obama Beyaz Saray Dünya Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500

Yorumlar (8)

volan dişlisi:

Turkey=hindi ilginç bir mesaj. Türkiyeye diyorki:Bi halt yedin arkanda duruyorum ama bir daha yaparsan affetmem diyor. özellikle resim bunu anlatıyor. Çokmu uçtum acaba?

9
4
yanıtYanıtla
ttt:

neyin kafası lan bu. . .

yanıt2
yanıt0
volan dişlisi:

makarnadan oldu:D

yanıt2
yanıt1
YORUMS:

Puahahahhaaaa, 2 hindi affetmiş. pkk''nın kandilde yere izmarit atmaması gibi bir şey :) Yahu ortadoğu kan gölü ve amerikan projesi. Girdikleri ülkelerde, zulüm ve tecavüzleri ne çabuk unutuluyor. Bir kadın asker vardı işkenceleri tüyler ürpertiyordu !

4
1
yanıtYanıtla
OSMAN:

büyüksün Obama

3
1
yanıtYanıtla
Hahhahahhha:

Bizim yılbaşında hindi kesenler de anlamışlardır Amerikalıların Şükran günü geleceğini yanlış günde icra ettiklerini. . . Haha çok komik. Amerikalılar kızılderililerden aldıkları toprakları hindi keserek kasım ayında kutluyor Türk''lerde Amerikalıların kızılderilileri savdıkları günü yılbaşında kutluyor. . Komik ironi

1
0
yanıtYanıtla
Murat Polat Mobil-IOS:

Başlığa bakarmısınız. Tamam da o hindiler affedilmeyi gerektirecek ne yaptılar.

1
0
yanıtYanıtla
emre:

affediyorum yeni yakınlaşmanın mesajları galiba ?

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title