Haberler

Obama: "Libya Operasyonu Başarılı"

ABD Başkanı Barack Obama, Libya'da ABD'nin Öncülüğünde Yürütülen Operasyonun Başarılı Olduğunu Söyledi.

ABD Başkanı Barack Obama, Libya'da ABD'nin öncülüğünde yürütülen operasyonun başarılı olduğunu söyledi.

Obama, haftalık radyo konuşmasında, "Geçen hafta silahlı güçlerimize, Libya halkının Muammer Kaddafi'nin zulmünden kurtulmasına yardım etmeleri talimatı verdiğimde, Amerikan halkını da eksiksiz biçimde bilgilendirmeyi taahhüt ettim. O tarihten bu yana, bu misyonun sınırlı boyutu ve spesifik amacından bahsettim. Bugün, cesur üniformalı erkek ve kadınlarımız sayesinde önemli ilerleme sağladığımız bilgisini verebilirim" dedi.

ABD'nin dünyanın herhangi bir yerinde kriz olduğunda müdahale etmemesi gerektiğini ve edemeyeceğini belirten Obama, konuşmasına şöyle sürdürdü:

"Ancak şuna kesin olarak inanıyorum ki, masum insanlar zulme uğradığında, Kaddafi gibi biri tüm bölgeyi istikrarsız hale sokabilecek bir katliam tehdidinde bulunduğunda ve uluslararası toplum binlerce hayatı kurtarmak için biraraya gelme hazırlığı yaptığında, harekete geçmek bizim ulusal çıkarımızadır. ve bu bizim sorumluluğumuz. Şu anda böyle bir zamandayız."

ABD Başkanı Obama, şunları kaydetti:

"Libya'daki askeri misyonumuz net ve odaklı. Müttefiklerimiz ve partnerlerimizle birlikte, BM Güvenlik Konseyi'nin yetkisini uyguluyoruz. Libya halkını Kaddafi'nin güçlerinden koruyoruz. Daha fazla vahşeti önlemek için uçuşa yasak bölge uygulaması ve diğer tedbirleri devreye soktuk.

Misyonumuzda başarılı oluyoruz. Libya'nın hava savunmasını yok ettik. Kaddafi'nin güçleri, artık Libya genelinde ilerleyemiyor. Bingazi gibi yerlerde Kaddafi'nin güçleri geri püskürtüldü. Dolayısıyla şundan şüpheniz olmasın; çok hızlı harekete geçmemiz sayesinde, insani bir felaketin önüne geçildi ve sayısız masum erkek, kadın ve çocuğun hayatı kurtarıldı."

Obama, en baştan söz verdiği gibi Amerikan güçlerinin rolünün sınırlı olduğunu, Libya'ya herhangi bir kara birliği konuşlandırmadıklarını kaydederek,

"Ordumuz, işin başında emsalsiz kapasiteler sağladı, ancak şimdi bu, geniş ve uluslararası bir çaba. Müttefiklerimiz ve partnerlerimiz Libya üzerinde uçuşa yasak bölge ve denizde silah ambargosu uyguluyor. Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi kilit Arap partnerler uçak katkısı sundu. ve bu hafta sağlanan mutabakat çerçevesinde, bu operasyonun sorumluluğu ABD'den NATO müttefiklerimize ve partnerlerimize devrediliyor" diye konuştu.

-"KADDAFİ ÜZERİNDEKİ BASKI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR"-

Obama, konuşmasında şunları söyledi:

"Bu askeri çaba, Libya halkını destekleme ve Kaddafi rejimini sorumlu tutmaya yönelik daha büyük stratejimizin parçasını oluşturuyor. Uluslararası toplumla birlikte, acil insani yardım sağlıyoruz. Libya'daki muhaliflere destek sunuyoruz. Libya halkının ihtiyaçları ve arzularının karşılanmasına yardım edebilecek şekilde, Kaddafi'nin milyarlarca dolarlık mal varlığını dondurduk. ve her geçen gün Kaddafi ve rejimi üzerindeki baskı artıyor. Mesajımız açık ve kesin. Kaddafi'nin sivillere karşı saldırıları son bulmalı. Kaddafi'ye bağlı güçler geri çekilmeli. İnsanı yardımların ihtiyaç duyanlara ulaşmasına izin verilmeli. Şiddetten sorumlu olanlara hesap sorulmalı. Muammer Kaddafi, halkının güvenini ve iktidar meşruiyetini kaybetti. Libya halkının arzuları gerçekleştirilmeli." - WASHINGTON

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250 İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300 29 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 29 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Survivor Yunus Emre elendi mi? #129300 29 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 29 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 29 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 29 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 29 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 AUZEF Çoçuk Gelişimi Bölümü kapatıldı mı, kapanacak mı? #129300
Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title