Haberler

Obama, Gül ve Erdoğan'la Görüşmekten Keyif Almış

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Mike Hammer, "Başkan Obama, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Görüşmekten Çok Keyif Aldı" Dedi

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Mike Hammer, “Başkan Obama, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmekten çok keyif aldı” dedi

Washington’da Yabancı Basın Merkezi’nde Obama yönetiminin bir yılını ve 2010 yılı için öngörülerini ele alan bir basın toplantısı düzenleyen Hammer, Obama döneminde Türk-Amerikan ilişkilerinin durumuna dair bir soruyu da şöyle yanıtladı:

“Başkan Obama, Türkiye ile ikili ilişkileri önemli bir stratejik ortaklık olarak görüyor. Bu stratejik ortaklığı daha da derinleştirmek bizim çıkarımıza ve umuyoruz ki  bu yıl ilişkilerde daha bile ilerleme sağlandığını görmeye devam edeceksiniz. Zaman zaman, belki görüş farklılıkları olan konuları da konuşacağız, ama bence ilişkiler genel anlamda kesinlikle mükemmel. Başkan Obama, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmekten çok keyif aldı ve bu temaslarının devam etmesini bekliyorum.”

Hammer, “görüş ayrılığı bulunan konuların neler olduğu”nun sorulması  üzerine, “Hiçbir şekilde bir gerginliğin olduğunu ima etmek istemedim. Sadece bir  kısım ülkelerle, üzerinde tamamen mutabık olmadığımız ya da bir parça sürtüşmenin olduğu bazı konular her zaman olacaktır ve ABD, değerlerimiz ve ilkelerimize  uygun olarak bu konuları gündeme getirecektir” diye konuştu. Bazen insan hakları konularının öne çıkabileceğini ifade eden Hammer, “Aslında anlaştığımız konular, anlaşamadıklarımızdan daha fazla. Birlikte çalıştığımız bir husus olarak, Türk-Ermeni uzlaşması ve bu alanda yürütülen çabaların altını çizebilirim. Bunun destekçisi olmak istiyoruz” dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

Bakmadan Geçme

Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok? İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri düştü mü? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl? Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'leri belli oldu mu, açıklandı mı? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi!
5 parti bir araya gelerek Kurtuluş İttifakı'nı kurdu

5 parti bir araya gelerek Kurtuluş İttifakı'nı kurdu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title