Haberler

Obama: ABD İslamiyetle Savaş İçerisinde Değildir

Güncelleme:

BM Genel Kurulunda dünya liderlerine seslenen Obama, "ABD İslamiyet'le savaş içerisinde değildir, hiçbir zaman da olmayacaktır." dedi.

Konuşmasında ilk olarak Ukrayna ve Rusya krizine değinen Obama, “Rusya’nın Ukrayna’daki tutumu dünya savaşı sonrası düzene kafa tuttu. Ukrayna halkının reform konusundaki etkisi sonrası Ukrayna devlet başkanı ülkeden kaçtı. Kiev hükümetinin iradesine karşın Kırım ilhak edildi. Rusya ordularını Ukrayna’nın Doğusuna yığdı. Ayrılıkçıları destekledi ve yaşanan karışıklıklar sonucunda binlerce insan öldü.

Sivillere ait uçaklar vurularak düşürüldüğünde günlerce kaza bölgesinde araştırma yapılmasını engellediler. Ukrayna bu bölgeyi tekrar savunmaya kalkıştığında Rusya ayrılıkçıları desteklemeyi bir kenara bıraktı ve sınır ötesine asker taşıdı. Amerika ve müttefikleri demokrasisini ve ekonomisini daha iyi bir noktaya getirmesi için Ukrayna’yı destekleyecek. NATO’daki müttefiklerimizi güçlendireceğiz ve toplu savunma konusunda verdiğimiz sözleri yerine getirmeyi sürdüreceğiz” dedi.

“RUSYA ATEŞKES YOLUNU KABUL EDERSE UYGULADIĞIMIZ YAPTIRIMLARI SONLANDIRIRIZ”

Rusya’nın barış yolunu seçmesi halinde uyguladıkları yaptırımları sonlandıracaklarını belirten Obama, “Ukrayna’nın son dönemde önerdiği ateşkes barış için yapılmıştır. Eğer Rusya bu yolu kabul ederse uyguladığımız yaptırımlarımızı sonlandırırız ve Rusya’ya merhaba deriz, Rusya’nın yeni rolünü memnuniyetle karşılarız” dedi.

“İRAN NÜKLEER KONUSUNDAKİ TARİHİ FIRSATI KAÇIRMAMALIDIR”

Konuşmasında Ebola krizi ve İran’la sürdürülen nükleer görüşmelerine de değinen Obama, “Amerika, doktorlarını ve bilim adamlarını Ebola salgınını kontrol etmek ve tedavi etmek için bölgeye gönderiyor. Fakat yüzbinlerce insanı öldürebilecek bu salgını önlemek için daha fazla çabaya ihtiyacımız var. Biz diğer ülkelerin de Ebola’ya karşı savaşta bize katılması ve uzun vadede küresel sağlık güvenliğinin arttırılması için elimizden geleni yapacağız. Amerika nükleer silahların yayılmasını önlemek ve nükleersiz bir dünyanın barış ve güvenliğini sürdürmek için İran’ın nükleer sorunu hakkında diplomatik bir çözüm izliyor. İran bu konuda eline geçen tarihi fırsatı yerine getirmeli. Benim İran liderlerine ve halkına olan mesajım basit: Bu fırsatın kaçmasına izin vermeyin” dedi.

“ABD İSLAMİYETLE SAVAŞ İÇERİSİNDE DEĞİLDİR, HİÇBİR ZAMAN DA OLMAYACAKTIR”

Amerika’nın İslam’a karşı duran bir ülke olmadığını dile getiren Obama, “Amerika Birleşik Devletleri İslam’la savaş içerisinde değil ve hiçbir zaman da olmayacaktır. İslam barışı öğreten bir dindir. Müslümanlar adalet duygusu ile yaşayan insanlardır. Milyonlarca Müslüman Amerikalı, ülkemizin bir parçasıdır” dedi. 

NEW YORK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Rusya Federasyonu Barack Obama Ukrayna İran Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title