Haberler

"O Benim İşkencecim"

Güncelleme:

Devrimci Karargah Operasyonunda Tutuklanan Necdet Kılıç'ın, "Avcı'yı Tanıyorum. İşkencecim" Dediği Öğrenildi.

Kendisini takip eden polislerle tartıştığını ve bu durumu Avcı'ya bildirdiğini ifadesinde söylediği öğrenilen Kılıç'a Avcı'nın da adli makamlara başvurmasını söylediği belirtildi.

Savcılık ifadesinde Avcı'nın Edirne Emniyet Müdürlüğü'nde görevli iken iki kez evine geldiğini de söylediği öğrenilen Kılıç'ın, Avcı'nın kendisine ait telefon hattını kullandığı yönündeki iddialar için ise, "Bana ait telefon numarasını başkasına ait gibi göstererek dinlediler. Bu dinleme hukuksuzdur." dediği öğrenildi.

Geçtiğimiz hafta İstanbul, Ankara ve Bursa emniyeti Devrimci Karargah Evleri'ne yönelik operasyon gerçekleştirmiş ve bu operasyonda sim kartı emniyet müdürü Hanefi Avcı tarafından kullanıldığı iddia edilen Necdet Kılıç isimli şüpheli de gözaltına alınmıştı.

"AVCI İŞKENCECİMDİR"

Soruşturma savcısı Kadir Altınışık tarafın geçtiğimiz Cuma günü sorgulanan Kılıç'a Hanefi Avcı'ya yönelik sorular sorulduğu ortaya çıktı. Yaklaşık bir saatte 4 sayfalık ifade veren Kılıç'ın 'Hanefi Avcı'yı tanıyor musunuz?' sorusuna, 'Tanıyorum. İşkencecimdir. THKP-C örgütü üyesi iddiasıyla gözaltına alındım.Burada bana işkence yaptı." diye yanıt verdiği öğrenildi.

"ÖZÜR DİLEMEK İSTEDİ ÖNCE SAMİMİ BULMADIM"

Bu operasyondan sonra tutuklandığını belirten Kılıç'ın, cezaevinden çıktıktan sonra Avcı'nın kendilerinden özür dilemek istediğini, önce samimi bulmadığı için kabul etmediğini daha sonra ise Avcı'ya inandırıcı bularak özrünü kabul ettiğini söylediği belirtildi.

"BU DİNLEME HUKUKSUZDUR"

Operasyonun olduğu günden beri gündemi meşgun eden, 'Hanefi Avcı'nın Kılıç'a ait sim kartı kullanıyor' iddiası da savcılık sorgusunda Kılıç'a yöneltildi. Kılıç'ın 'Bu telefon hattı size mi ait?' sorusuna 'yapılan teknik takipte Avcı ile görüşmelerimde illegal bir durumun olmadığı ortadır. Dinlendiğimi biliyordum. Bunu bilmeme rağmen hattımı da değiştirmedim. Yakın çevremi arayıp beni dinlediklerini söyledim. Avcı'nın kitabının 500 sayfasında da bu konu yazılıyor zaten. Bana ait telefon numarasını başkasına ait gibi göstererek dinlediler. Bu dinleme hukuksuzdur.' diye yanıt verdiği öğrenildi.

AVCI İLE GÖRÜŞMEMDEN NE SAĞCILAR NE SOLCULAR HOŞLANDI

Savcıya 'Avcı ile görüşmemden ne sağcılar ne de solcular hoşlandı' dediği öğrenilen Kılıç'ın emniyet tarafından yapılan fiziki takipten de haberi olduğu savcılık sorgusunda ortaya çıktı. Sorguda, 'takip edildiğimi biliyordum' dediği belirtilen Kılıç'ın, "Beni takip eden polislere bir gün beni niye takip ediyorsunuz diye bağırdım" şeklinde ifade verdiği öğrenildi.

TAKİP EDİLDİĞİMİ AVCI'YA SÖYLEDİM

Fiziki ve teknik takibe alınmasının farketmesinin ardından durumu Hanefi Avcı'ya aktardığını belirten Kılıç'ın, Avcı'nın kendisine durumu adli makamlara bildirmesi , adli merciilere başvuruda bulunması gerektiğini söylediği belirtildi.

AVCI İKİ KEZ EVİME GELDİ

Kılıç'ın savcılık ifadesinde Avcı'nın Edirne Emniyet Müdürlüğü'nde görevli iken iki kez evine geldiğini de söylediği vurgulandı.

BU ÖRGÜTTEN HABERİM YOK

Devrimci Karargah Evleri diye bir örgütten haberinin olmadığını söyleyen Kılıç'ın "Ben bir sosyalistim ama örgütle bir bağlantım yok" dediği belirtildi.

Necdet Kılıç, geçtiğimiz Cuma günü 'Silahlı terör örgütü üyesi olmak' suçlamasıyla tutuklanmıştı.

Selahattin GÜNDAY - İstanbul - DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Şanlıurfa'da bir vatandaş, iki grup arasında çıkan kavgayı ayırmak için ezan okudu

Şanlıurfa'da bir vatandaş, iki grup arasında çıkan kavgayı ayırmak için ezan okudu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title