Haberler

O Afiş Yine Asıldı

Güncelleme:

Başbakan Erdoğan'a Hakaret İçerdiği Gerekçesiyle İndirilen MHP'nin Referandum Afişi Yeniden Asıldı.

KARS Valiliği'nce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret içerdiği gerekçesiyle indirilen MHP İl Başkanlığı'na ait referandum afişi, Cumhuriyet Savcılığı'nın kararıyla yeniden parti binasına asıldı.

MHP İl teşkilatının 22 Temmuz günü parti binasına astığı ve üzerinde Başbakan Erdoğan'ın kollarının açık olduğu fotoğrafın yer aldığı, sağ elinin üstünde Kürt, Alevi, Roman, sol elinin üstünde de Ermeni, Ekümenlik ve Ruhban Okulu açılımları yazılı, arka fonda bir papaz ile Habur'dan gelen PKK'lı fotoğraflarının bulunduğu ve 'Ülken İçin Bir Hayır Yeter' yazılı afişte, Başbakan Erdoğan'a hakaret edildiği gerekçesiyle Valilik kararıyla aynı gün kaldırıldı. Başbakan Erdoğan da avukatı Fatih Şahin aracılığıyla kendisine hakaret edildiği gerekçesiyle MHP İl Başkanı Oktay Aktaş aleyhine Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunmuştu.

Başvuruyu değerlendiren Kars Cumhuriyet Savcılığı pankartta suç unsuru bulunmadığına, Aktaş hakkında da kovuşturma yapılmasına yer olmadığına karar verdi.

Savcılık kararıyla yeniden asıldı

Cumhuriyet Savcısı İdris Turgut, Yargıtay Ceza Genel Kurulu'nun 2006 ve 2007 yıllarında verdiği kararları gerekçe göstererek pankartta hakaret içerikli suç oluşmadığına karar verdi. Eleştirinin kültür düzeyine bağlı olduğuna dikkat çekilen kararda Turgut, şöyle dedi;

"Eleştirinin sert üslupla gerçekleştirilmesi, kaba olması ve nezaket sınırlarını aşması eleştirinin amacına psikolojisine, eğitim ve kültür düzeyine bağlı bir olgudur. Basın özgürlüğü belli ölçülerde abartmayı hatta kışkırtmayı da içerir. Gazetecilerin yazılarında kullandığı deyimler, polemik niteliğinde olsa da nesnel bir açıklamayla desteklendiğinde asılsız kişisel saldırı olarak görülemez. Kaldı ki, kamu görevinde bulunan veya talip olanların diğerlerine oranla daha sert eleştirilere muhatap olması da doğal karşılanmalıdır. Yine polemik yaratan ve rahatsız eden bir üslupla sorgulayıp sert, ağır ve çarpıcı biçimde kamuoyunun bilgisine sunulan yazının aşağılama, küçültme boyutuna ulaşmaması nedeniyle basın yoluyla hakaret suçunu oluşturmayacağına ilişkin kararların olduğu müsnet pankartta da aşağılama, küçültücü bir ifade olmadığı bu nedenle hakaret suçunu oluşturmayacağı anlaşılmıştır."

"KARS'I ONLARA DAR EDERİZ"

MHP İl Başkanı Aktaş ile bir grup partili bugün saat 11.00'de parti binasına gelerek geçen ay kaldırılan pankartı yeniden parti binasına astı. İl Başkanı Aktaş, Türkiye'de bağımsız yargıyı temsil eden cumhuriyet savcılarına ve hakimlerine teşekkür etti.

Aktaş, "Başbakan, Türkiye'deki yargıyı 12 Eylül 2010 tarihinde yapılacak olan referandumla siyasallaştırma noktasına götürüyor. Savcılar, pankartta suç unsurunun bulunmadığına ve şahsım hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verdiler. Pankarttaki söylemleri bize ait değil. Tamamen Başbakan ve AKP Hükümeti'nin söylemleridir. Trabzon'da ayin yapıldı. Akdamar Adası'nda da ayin yapılacak. Kars Ani'de de ayin yapılacağı söyleniyor. Eğer Ani'de ayin yapılırsa Kars'ı onlara dar ederiz" diye konuştu.

Mukadder YARDIMCIEL/KARS, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum'dan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a salvolar

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum'dan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a salvolar

'Fenerbahçe şampiyon olacak' diyen astrolog, canlı yayın açıp ana avrat küfretti

"Fenerbahçe şampiyon olacak" diyen astrolog, canlı yayın açıp ana avrat küfretti

Rus askeri yetkili: Estonya'daki Narva, Letonya'daki Daugavpils ve Litvanya'daki Klaipeda'yı işgal etmeliyiz

Rus askeri yetkili: Estonya'daki Narva, Letonya'daki Daugavpils ve Litvanya'daki Klaipeda'yı işgal etmeliyiz

Geceye de damga vurdu! Icardi, Florya'daki şampiyonluk kutlamasında Ali Koç forması giydi

Geceye de damga vurdu! Icardi, Florya'daki şampiyonluk kutlamasında Ali Koç forması giydi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title