Haberler

Numan Kurtulmuş: 30 Yıl Sonra Avrupa Diye Bir Şey Kalmayacak

Güncelleme:

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, İngiltere'nin AB'den ayrılma kararına ilişkin "30 yıl içinde Avrupa Birliği diye bir şeyin kalmayacağı görülüyor" dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılma kararına ilişkin "Avrupa'nın 30 yıl sonrasını göremeyenler Türkiye'yi 3 bin yılını tavsiye etmişlerdi. 3 bin yılına kalmayacak herhalde 30 yıl içerisinde Avrupa Birliği diye bir şey kalmayacağı görülüyor" dedi.

PERISCOPE'DAN CANLI YAYIN YAPTI

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş ve Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, birlikte Four Seasons Hotel'ın terasından Periscope'den canlı yayın yaptı. Ayasofya manzaralı yapışan yanlı yayın yaklaşık 30 dakika sürdü. Bu sırada yüzlerce kişi canlı yayını Pericope'den izledi.

KURTULMUŞ İNGİLTERE'Yİ DEĞERLENDİRDİ

Canlı yayın sonrası Kurtulmuş basın mensuplarının sorularını cevapladı. Kurtulmuş, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılmasını ve Avrupa Birliğinin geleceğini değerlendirdi.

"AVRUPA DEVLET OLMAYI TAMAMLAYACAK SON ADIMI ATAMADI"

İstifasını açıklayan İngiltere Başbakanı David Cameron'a Türkiye'nin ne zaman AB üyeliğine gireceğine değil 30 sene sonra Avrupa'nın ne hale geleceğini söylediğini ifade eden Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, "Bundan 8 sene evvel Avrupa ortak ordusunu kuramazsa dağılma sürecine girer uyarısında bulunmuştum. Avrupa devlet olmayı tamamlayacak son adımını atamadı.

"YENİ BİR SAYFANIN BAŞLANGICIDIR"

Arkasından Ukrayna krizi oldu. Biz bütün bunları önceden görmüş ve söylemiştik. Avrupa'nın görmesi gereken başka bir şey daha söylüyorum. İngiltere'nin Avrupa Birliğinden çıkması çok önemlidir. Sadece Avrupa Birliği için değil Dünya siyaseti için önemli bir gelişmedir. Yeni bir sayfanın başlangıcıdır. Avrupa da adım adım yaklaşan bir başka bir tehlike var." dedi.

"AVRUPA İÇİN TEHLİKE ÇANLARI ÇALIYOR"

Avrupa'nın her yerinde aşırı sağcı, göçmen karşıtı, İslam düşmanı ve Türkiye Karşıtı siyasetler geliştiğini ifade eden Kurtulmuş, "Avrupa için tehlike çanları çalıyor. İngiltere'nin Avrupa Birliğinden çıkması önemli bir gelişmedir,

"AVRUPA DİYE BİR ŞEY KALMAYACAĞI GÖRÜLÜYOR"

İngiliz halkının bileceği bir şeydir. Avrupa için dağılma süreci ile ilgi bir tehlikeyi ortaya koyuyor. Hem de buna paralel olarak aşırı sağ akımlarının gelişmesini de yeni bir gerilip sinyallerini de veriyor. Avrupa'nın 30 yıl sonrasının göremeyenler Türkiye'yi 3 bin yılını tavsiye etmişlerdi. 3 bin yılına kalmayacak herhalde 30 yıl içerisinde Avrupa Birliği diye bir şey kalmayacağı görülüyor" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Numan kurtulmuş Avrupa Birliği Türkiye Politika Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500

Yorumlar (10)

Kerim:

Konuşana bak Türkiye konuşana. Numan Has parti ne oldu. Kafa yapısı itibariyle Medeniyete karşı olanların günümüz Dünyasında söz hakkı olamaz.

7
0
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

sanki 30 yıl sonra TÜRKİYE KALACAKMIŞ GİBİ KONUŞMUŞ . . . .

7
0
yanıtYanıtla
set:

bin senelik devlet 30 sene niye kalmasın kıyamet kopmadığı sürece biz sonradan görme değilizki

yanıt1
yanıt0
adam:

Sen kendine bak Saray kuklasi. Sizin Türkiyeyi yönlendirdiginiz Arap toplulugunu toplasan bir Almanya bile etmiyor. Gec bunlari. . .

4
0
yanıtYanıtla
ya sabir:

Madem öyle yüksek profilli, girmek icin neden yirtinyorsunuz?

3
0
yanıtYanıtla
X-RAY:

TERZİ KENDİ SÖKÜĞÜNÜ DİKEMEZMİŞ, OTUZ YIL SONRA TÜRKİYE OLACAK MI , SANIRIM BU AHLAKLA GİDERSE ZOR OLUR

3
0
yanıtYanıtla
Lale DevriMobil-IOS:

Devlet adamlarımıza akıl ve feraset ihsan eyle Yarabbim...!

3
0
yanıtYanıtla
recep tayyip deden:

bu kadar ileri görüşlü kahin biriydinde ne diye avrupa birliğinin peşinde koşuyorsunuz ey ileri zekalı ?

2
0
yanıtYanıtla
yozgatlı:

Türk halkının AB ye girmek istemesinin dedeni üyelik degildir sayın kurtulmuş ordaki üzgürlük insan hakları ve demokrasi icindir . Türk halkı biliyorki bunları bizim soytarı siyasilerimiz yapmaz bir dayatma olmadan onun icin AB ye girmek istiyor . . Araplar gibi yaşamak istemiyor bunu kalın kafanıza sokun . .

1
0
yanıtYanıtla
aet:

zaten secimin malzemesi turkiyedir bunu halktan gizlemek aptallik olurdu ingilizler sansur mu uygulamasi gerekirdi? sucluyu bulmak istiyorsaniz bundan 15 yil once ab ulkelerinde turkiyeye guvenenlerin orani ile gunumuzdeki durumu karsilastirin dunya istemiyorsa turkiye dogru yoldadir sacmaligiyla mesele ortbas edilemez dunya hitleride istemedi hitler dogru yoldamiydi? dunya isidi cok mu seviyor onu da istemiyor isidcilere inanacak olursak dunya isidi istemedigi icin isidin yolu dogru yol

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title