Haberler

Nkü'de "Yöresel Kbb Derneği" Toplantısı

Namık Kemal Üniversitesi'nde (NKÜ), Trakya Kulak Burun Boğaz (KBB) Derneği tarafından, farklı üniversitelerden KBB anabilim dalı başkanları ve öğretim üyelerinin katıldığı "Yöresel KBB Derneği" toplantısı düzenlendi.

Namık Kemal Üniversitesi'nde (NKÜ), Trakya Kulak Burun Boğaz (KBB) Derneği tarafından, farklı üniversitelerden KBB anabilim dalı başkanları ve öğretim üyelerinin katıldığı "Yöresel KBB Derneği" toplantısı düzenlendi.

Toplantı öncesi gazetecilere açıklama yapan NKÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Erdoğan Gültekin, NKÜ kampüsü içerisinde inşası yeni tamamlanan Araştırma ve Uygulama Hastanesinin hizmete başladığını ve taşınma sürecinde olduklarını belirtti.

Trakya KBB Derneği olarak, Türkiye'deki bütün KBB anabilim dalı başkanlarını NKÜ'deki toplantıya davet ettiklerini anlatan Gültekin, "Trakya içerisindeki illerden tüm KBB'ci ve aile hekimi arkadaşlarımızı eğitimlerini vermek üzere yılda iki tane düzenlenen toplantıdan bir tanesi olan Yöresel KBB Derneği Toplantısı'nı Tekirdağ'da yapmanın mutluluğunu duyuyoruz. Şu anda gelen konuşmacı hocalarımız, Türkiye'nin en ileri gelen anabilim dalı başkanları, dernek başkanları. Bölgemizdeki KBB hekimleri ve aile hekimleri için katkı sağlayacağımızı düşünüyorum." diye konuştu.

Türk Kulak Burun Boğaz Derneği Başkanı Prof. Dr. Mete Kıroğlu da toplantının açılışında yaptığı konuşmasında, bu tür toplantıların, mesleki açıdan çok faydalı olduğunu ifade etti.

Dernek başkanlığını yürüttüğü bir aylık süre içinde derneğin gerçekleştirdiği faaliyetleri anlatan Kıroğlu,"Ankara'daki meslektaşlarımız, Sağlık Bakanlığında ve Sağlık Güvenlik Kurumunda bazı çalışmalara başladı. Bu çalışmalar arasında firmalarla ilgili bazı sorunları çözmek aynı zamanda da puanlarımızı yükseltmek için çalışmalar yapmaya başladık. Gerçekten Kulak Burun Boğaz puanları çok düşük. Ankara'da iletişime geçerek, eğitim tesisi yapmak için arsa alımı çalışmaları içindeyiz." şeklinde konuştu.

Gerçekleştirdikleri temaslar sonucu olumlu sonuçlar elde ettiklerini söyleyen Kıroğlu, şunları kaydetti:

"Klinikler arası değişim programını ortaya koyduk. Mayıs sonunda sizlere birer yazı gelecek. İsteyen uzman, 'Ben gideyim, Ankara Hacettepe'de nasıl bir eğitim sistemi var onu göreyim' diyebilecek. Yine bu Ekim ayı içinde, eğer sizler de gönderirseniz, asistanlarınızı toplayıp, Temporal Kemik Diseksiyonu veya Endoskopik Cerrahisini kadavra üzerinde yaptırmayı düşünüyoruz. Yani bu ciddi bir eksiklik, eskiden birçok asistanımız, bunu hastalar üzerinde öğreniyordu, artık kadavralar üzerinde öğrenip, kliniğine dönebilecek."

Kaynak: AA / Sağlık

Namık Kemal Üniversitesi Mete Kıroğlu Türkiye Sağlık Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title