Haberler

Nisan Ayında Kar Keyfi

Bitlis’in Ahlat ilçesinde ilkbahar mevsimiyle birlikte yüksek kesimlerin kuzey yamaçlarında erimeyi bekleyen kar kütleleri farklı güzellikler oluşturuyor.

Bitlis'in Ahlat ilçesinde ilkbahar mevsimiyle birlikte yüksek kesimlerin kuzey yamaçlarında erimeyi bekleyen kar kütleleri farklı güzellikler oluşturuyor.

Ahlat'ta faaliyet gösteren Dağcılık ve Doğa Severler Derneği üyelerinin ilçenin Uludere Vadisi'ne düzenlediği gezi programına katılanlar, erimeyi bekleyen kar kütlelerinin üzerinde keyifli dakikalar geçirdiler. Yürüyüş boyunca seyrine doyumsuz kartpostallık güzellikleri görüntüleyen doğaseverler, toprağın yeni yeni ısınmasına rağmen biriken kar kütleleri üzerinde de hatıra fotoğrafı çektiler. Nisan ayında az olmasına rağmen buldukları kar üzerinde kısa süreliğine keyif çıkaranlar arasında bulunan Dağcılık ve Doğa Severler Derneği Başkanı Şeref Şerefoğlu, "Bu hafta ilçenin Uludere Vadisi'nin doğal güzelliklerine dikkat çekmek için bir yürüyüş düzenledik. Doğa ile baş başa kaldık. Hem yürüdük hem de dinlendik. Yaptığımız bu etkinliklerle bir yandan spor yaparken öte yandan hem doğayı hem tarihi yerlerimizi gezip görüyoruz. Ayrıca ilçe tanıtımına da önemli katkı sağladığımızı düşünüyoruz. Tabiat yeni yeni canlanırken yol güzergahımızdaki kar kümeleri ise bize sürpriz oldu. Nisan ayında ilçemizde kar görmek ise bizlere farklı bir duygu yaşattı. Bizde kar üzerinde hatıra fotoğrafı çektirerek bu özel anı adeta ölümsüzleştirdik. Ahlatı gezmeye devam edeceğiz" dedi. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Uludere Bitlis Ahlat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title