Haberler

Nişabur Valisi Gholam-hossein Mozaffari Vali Ceylan'ı Ziyaret Etti

Nişabur Valisi Gholam-Hossein Mozaffari yanındaki heyetle birlikte Nişabur ve Nevşehir arasındaki ilişkileri güçlendirmek adına Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan’ı ziyaret etti.

Nişabur Valisi Gholam-Hossein Mozaffari yanındaki heyetle birlikte Nişabur ve Nevşehir arasındaki ilişkileri güçlendirmek adına Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan'ı ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Nişabur heyetini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek heyete Kapadokya bölgesi hakkında bilgiler verdi. Kapadokya'nın turizm potansiyeli bakımından önemli bir yer olduğunu ve bölgeye her yıl 2,5 milyon turistin geldiğini kaydeden Vali Ceylan, "Kapadokya bölgesine, Uzakdoğu'dan, Avrupa'dan ve Dünyanın farklı bölgelerinden insanlar geliyor. Toplam yedi ilçemiz var. Bunlardan Hacıbektaş ilçemize inanç turizmi bakımından her yıl çok sayıda ziyaretçi geliyor. Kozaklı ilçemizi de, sağlık turizmi bakımından ve sıcak su kaynaklarının olması dolayısıyla her yıl 500 bin insan ziyaret ediyor" dedi. Nişabur Valisi Gholam-Hossein Mozaffari ise Kapadokya'nın derin tarihi olan, çok güzel bir bölge olduğunu, bu topraklarda önemli devletler kurulduğunu ve önemli şahsiyetlerin yaşadığını söyledi. Bu önemli şahsiyetlerden birisinin de Hacı Bektaş Veli olduğunu ve Nişabur'dan geldiğini ifade etti. Nişabur şehriyle Kapadokya'nın sembollerine bakıldığında benzerlik gösterdiğini belirten Nişabur Valisi Gholam-Hossein Mozaffari, "İki şehir de hem tarihi hem de turistlik bir yer. Kültürel olarak da ortak potansiyeller var. Nevşehir ve Nişabur arasında kültürel olarak önemli çalışmalarımız olabilir. Heyetimizin içinde de özel turizm şirketlerinin müdürleri var. Bu ziyarette Nişabur ve Kapadokya arasında bir kardeşlik anlaşması olsun ve böylelikle ortak çalışmalarımızın bir başlangıcı olsun" dedi.

Vali Ceylan, Nişabur Valisi Gholam-Hossein Mozaffari ve heyetine bölgeyi temsil eden hediyeler vererek ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. - NEVŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kapadokya Nevşehir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Manuel Lanzini Eyüpspor'a mı geliyor? Manuel Lanzini Eyüpspor'a gelecek? İNTEGRAL DERSİ KALKTI MI? MEB yeni müfredat 2024 hangi sınıfları kapsıyor? CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title