Haberler

Nilüfer Uluslararası Sempozyumda Ele Alınacak

Nilüfer Belediyesi 13-15 Kasım’da “Odryses’ten Nilüfer’e Uluslararası Nilüfer Sempozyumu” düzenliyor.

Nilüfer Belediyesi 13-15 Kasım'da "Odryses'ten Nilüfer'e Uluslararası Nilüfer Sempozyumu" düzenliyor.

Nilüfer Belediyesi, 8 bin 500 yıllık bir geçmişe sahip olan Nilüfer'in tarihi sürecinin ele alınacağı bir sempozyum düzenliyor. 13-15 Kasım 2015 tarihinde düzenlenecek olan "Odryses'ten Nilüfer'e Uluslararası Nilüfer Sempozyumu" ile Nilüfer'in tarihi değerleri, doğal güzellikleri ve turizm potansiyeli ele alınacak. Nilüfer'in tanıtımına katkı sağlaması beklenen sempozyumda ilçenin turizme kazandırılmasında güçlü ve zayıf yönleri belirlenecek.

Nilüfer'in tarihi, toplumsal, kültürel, arkeolojik, coğrafik ve çevre boyutlarının ele alınacağı toplantı Bursa Akademik Odalar Birliği Yerleşkesi'nde gerçekleştirilecek. İlçedeki toplumsal ve sosyal değişim, depremsellik, tarım ve hayvancılık, sanayinin etkileri ve mimarideki değişimler gibi pek çok farklı ana başlık altında hazırlanan bildiriler sempozyum sonunda bir kitapta toplanacak.

Ayrıca gelişen sanayi ile birlikte hızlı nüfus artışı ve benzer unsurların sebep olduğu olumsuzluklar karşısında bozulan ekolojik dengenin insan lehine nasıl çevrilebileceğine ilişkin hazırlanan bilimsel çalışmalar da bildiri konuları arasında yer alıyor.

5 ülke 15 şehir ve bir çok üniversiteden akademisyen 50 tebliğ sunacak. Akademisyen ve araştırmacıları Nilüfer'de bir araya getirecek olan sempozyum 3 gün sürecek. 13 Kasım Cuma ve 14 Kasım Cumartesi günleri 09.00-18.00 saatleri arasında BAOB' un ev sahipliği yapılacak toplantının 15 Kasım Pazar günkü son oturumu Gölyazı'da, Gölyazı Kültürevi'nde yapılacak. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gölyazı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title