Haberler

Nijerya'da Kaçırılan Kız Öğrenciler

Yetkililer, haber alınamayan 77 çocuk olduğunu açıklarken, aileler 234 kız öğrencinin kayıp olduğunda ısrarlı.

Nijerya'nın Borno eyaletinde, Boko Haram militanlarınca kaçırıldığı bildirilen kız öğrencilerin sayısı tam olarak belirlenemiyor. Hükümet yetkilileri, 77 kız öğrencinin hala kayıp olduğunu açıklarken, aileler 234 kız öğrencinin kayıp olduğunu iddia etti.

Silahlı ve maskeli kişilerce düzenlenen okul baskınının üzerinden yaklaşık bir hafta geçmesine rağmen kayıp çocukların tam sayısı henüz bilinmiyor.

Chibok'taki yatılı okulun müdürü Asabe Kwamburah, pazartesi günü Borno Valisi Kashim Shettima'yı ziyareti sırasında AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Benim bildiğim ve valiye aktardığım sayı 129" demişti.

Borno eyaletinin Chibok bölgesindeki Devlet Kız Ortaokulu'na 14 Nisan'dan baskın düzenleyen militanlar, kız öğrencileri kaçırmıştı.

Kaçırılan öğrencilerin sayısı önce 129 olarak açıklamış ancak daha sonra 17'sinin militanların okula baskın düzenlediği sırada kurtulduğu anlaşılmıştı. Militanlardan kaçarak evlerine dönmeyi başaran öğrencilerin sayısı ise 35 olarak bildirilmişti. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Nijerya Borno Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title