Haberler

Niğde'nin Nostalji Fotoğrafları Toplanıyor

Niğde’nin eski nostalji fotoğrafları İl Kültür Ve Turizm Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa çalışmalarıyla toplanan fotoğraflarla Niğde’nin tarihini anlatan bir fotoğraf kitabı oluşturulacak.

Niğde'nin eski nostalji fotoğrafları İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa çalışmalarıyla toplanan fotoğraflarla Niğde'nin tarihini anlatan bir fotoğraf kitabı oluşturulacak.

Proje ile ilgili bilgi veren İl Kültür ve Turizm İl Müdürü Tansel Tokmak; " Bilindiği gibi günümüzde fotoğraflar 15 yıldır dijital ortamlarda. Bizde Kültür Müdürlüğü olarak eski albümlerde bulunan Niğde'nin eski nostalji fotoğraflarından oluşturacağımız bir albüm yapmak için bir proje başlattık. Niğde'nin eski fotoğraflarının yok olmaması için bir uygulama yapacağız. Milli eğitim müdürlüğüyle işbirliği yaparak Mayıs ayının ortasına kadar bu nostalji fotoğraflar okullarda toplanacak. Nostalji fotoğraf toplama kampanyamızı başlattık ve siyah beyaz fotoğraflar olacak. Fotoğrafları toplayacağız ve dijital ortamlarda kontrol altına alıp arşivleyeceğiz ve bu fotoğraflarının en iyilerini seçip bir kitap haline getireceğiz bu kitap haline getirirken bir yerin eski fotoğrafla yeni fotoğraflarını yan yana koyacağız" dedi.

"Niğde'nin en eski tarihlerinde çekilmiş fotoğrafları varsa bunları bulup sırasıyla yerleştireceğiz" diyen Tokmak; " Ayrıca bu fotoğrafları arşivlemek le kalmayıp fotoğrafı getiren kişilerden fotoğraftakilerin kim olduğunu öğreneceğiz. Bu topladığımız fotoğraflarla o fotoğraftaki kişilerin bilinmesi hangi tarihte çekildiği dair bir takım sorularımız olacaktır fotoğraf getiren kişilere. Niğde'nin geçmişiyle ilgili bir nostalji uygulaması yapmış olacağız. elimizde o dönemin insanları nasıl giyinirlerdi, Niğde'nin çehresi o zamanlarda ne şekildeydi bunları öğrenip güzel bir nostalji arşivi yapmış olacağız. bu yapacağımız kitapta sadece fotoğraf değil Niğde'nin çarşısını o zamanda aynı noktadan çekilmiş eski ve yeni fotoğraflarla nereden nereye geldiği kıyaslamış olacağız. Bu toplanan resimlerin alt kısımlarında ise o fotoğraf hakkında kısa açıklamalarda yer alacaktır" diye konuştu. - NİĞDE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Niğde Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500

Yorumlar (3)

NuraymobilWeb@haberler.com:

Bu habere çok sevindim böyle bir ktaba sahip olmayı çok isterim çocukluğumun niğdesini çok özledim 56

2
0
yanıtYanıtla
DOĞANAY:

NİĞDENİN İLİ DIŞARIDAKİ (BAŞKA İLLER VE BAŞKA ÜLKELERDE) OLAN VATANDAŞLARIMIZDA BU KONUDA DUYARLI OLMASI GEREKİR. EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKÜRLER.

2
0
yanıtYanıtla
hüseyinmobilWeb@haberler.com:

İsabetli bir çalışma bende niğdemizin eski halini merak ediyorum. Eski resim albümlerini severim babamın 50 yıl önce çekindiği fotoğraflara 30 önce benim sünnet düğünü fotoğraflarıma falan her fırsatta bakarım

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title