Haberler

Niğde'de, Sulama Projelerine Açıklama

Güncelleme:

Niğde'de, il genelinde, 2014 yılı için 53 milyon 439 bin liralık sulama projesi başlatıldı.

AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, il genelinde, 2014 yılı için 53 milyon 439 bin liralık sulama projesi başlatıldığını ifade etti.

Kavaklıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Niğde Valiliği'nin önderliğinde İl Özel İdaresi tarafından "Bir Damla Su Boşa Akmayacak" sloganı ile sulama projelerinin faaliyete geçirilmeye devam ettiğini belirtti.

Niğde'de suyun bir damlasının bile boşa harcanma lüksü olmadığını ifade eden Kavaklıoğlu, havzada yaşanan su sorunun önemli olduğunu vurguladı.

Kavaklıoğlu, "2013 yılının kasım ayında sayın Vali Necmeddin Kılıç beyin başkanlığında Su ve Toprak Komisyonu kurulmuş ve çalışmalarına başlamıştır. Niğde İl Özeli İdaresi'nin proje rezervinde 2014 yılı için 19 adet hazır proje mevcuttur. Bu projelerin toplam yaklaşık maliyeti 53 milyon 539 bin liradır. Yeni proje çalışmaları başlatılmıştır. 2014 yılında Konya Ovası Projesi'nden (KOP) daha fazla pay almak için bütün projeler hazır hale gelecektir." dedi.

AK Parti Niğde Milletvekili Ömer Selvi de 2013 yılında yapılan sulama projelerine değinerek, İl Özel İdaresi öz kaynaklarından bütçe imkanları doğrultusunda tarımsal sulamaya pay ayrıldığını ve 19 projenin faaliyete geçirildiğini aktardı.

Selvi, şunları kaydetti:

"2013 yılında yapılan çalışmaların en önemli özelliği toplam projeler içindeki kapalı sistem sulama projelerinin payıdır. Bu pay yüzde 60 seviyelerindedir. Bu, kaybını en asgariye indirme noktasında çok önemlidir. 2013 yılında İl Özel İdaresi tarafından kendi bütçesi ve KOP idaresi kaynaklı olmak üzere toplamda 21 milyon 250 bin lira ihale bedelli tarımsal sulama işi yapıldı. Ayrıca KOP idaresinden yıl sonunda ilave ödenek olarak gönderilen 1 milyon 325 bin lira ile ilgili Bor Gökbez Göleti kapalı sistem ihalesi ve merkez Değirmenli Kasabası gölet yapım ihalesi yapılacaktır."

KOP kaynaklarından 2013 yılında yapılan tarımsal sulama projeleri hakkında bilgi veren Selvi, gönderilen 11 milyon 500 bin lira ödenekle 20 proje uygulandığını vurgulayarak, geçen aralık ayında 1 milyon 325 bin lira daha ek ödenek gönderildiğini, bununla da Bor İlçesi Gökbez Köyü Gölet Sulama Tesisi ile merkez İlçe Değirmenli Kasabası Gölet projeleri ile ilgili çalışma başlatıldığını dile getirdi. - Niğde

Kaynak: AA / Yerel

Alpaslan Kavaklıoğlu Ömer Selvi Ak Parti Niğde Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title